Review for OMG ik ben zwanger

Review for OMG ik ben zwanger

OMG ik ben zwanger In de blurb staat dit: “”Een met vaart geschreven autobiografische roman””. Nu, corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar betekent autobiografisch niet zoiets als een levensverhaal, meestal die van de auteur zelf?

Ik kan me niet voorstellen dat dit boek over haar gaat, ten eerste, als we haar andere boeken moeten geloven was ze van haar twaalfde tot haar zestiende in de handen van een loverboy. En daarna zat ze in verschillende landen.
En hier begint het verhaal terwijl ze 13 is, normaal is en totaal niks met een loverboy te maken heeft. Er wordt wel gepraat over instellingen en pleeggezinnen, maar geen loverboy wordt genoemd, wel foute jongens, maar ja dat is nog steeds niet 12 jaar, meer dat rond haar 14de dingen gebeurden, die blijkbaar snel om waren.

Zoals ookal verwacht kan worden van deze schrijfster, die al in opspraak is geraakt door haar autobiografische (ja alweer dat woord) relaas over haar jaren bij een loverboy. Ik weet nog hoe dat ging, dat was een heel gedoe, en van wat ik nog weet, was het boek gewoon grotendeels verzonnen. Net zoals het opvolg boek Bindi. Wel jammer, dat tegenwoordig boeken maar gewoon worden bestempeld als autobiografisch, terwijl ze dat dus niet zijn.

En sorry maar smileys gebruiken in een boek? Tenzij het een boek over internet gaat of er chatgesprekken in voorkomen, vind ik het maar vreemd eruit zien om =p te zien in een boek. En dingen tussen sterretjes zetten, dat is leuk in een chatbox, maar niet in een boek.

En zucht, die meid is wel erg hopeloos. Je hebt zo’n vriend, en je blijft bij hem… Wordt zelfs zwanger van hem.

Het boek.. wel ja, ik had het beter niet kunnen lezen. Wat een rampzalig boek zeg. Die meid heeft ook geen ruggengraat, blijft maar bij Gio, ondanks alles wat gebeurd, ondanks alles wat hij (niet) doet. Pas aan het eind neemt ze een beslissing, een beslissing die ze al sinds het begin van haar zwangerschap had moeten nemen.
Ik moet echt onthouden, om sommige schrijvers gewoon te ontwijken, en niet hun boeken te lezen.

1 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.