Review for Applaus voor Sterre

Review for Applaus voor Sterre

9789025112486MIJN GOD wat is die Sterre toch een stomme kut puber geworden zeg.

Het hele boek is drama drama drama drama en OH boe HOE ik kan niks! School is stom, alles is stom BOEHEHOEOEH. Urgh. Sorry hoor, maar na een aantal paginas had ik het eigenlijk gezien, maar heb ik door gelezen omdat ik bleef hopen dat ze misschien, een heel klein beetje, beter zou worden.

Helaas niet. De hele tijd zit ze te zeuren over dat ze niks kan, terwijl al vrij snel heel duidelijk is (en iedereen zegt het ook) dat ze goed kan tekenen. Maar toch is ze jaloers op iedereen.

Ook iets anders: Middelbare school is even wennen, maar kom op, zo moeilijk is het niet en je hebt het nog niet eens geprobeerd het te snappen. Je kopieert spullen van je vriendinnen (die het niet eens weten) en zo gaat het verder. En dan is het boe hoe als haar leraren niet blij zijn en een gesprek willen hebben. Ze is zwaar onbeschoft naar haar leraren.

Op een gegeven moment gaat ze (ze is gok ik 12 jaar) naar Amsterdam (wel met vrienden (niet dat dat het beter maakt hoor)) om een kunstwerk in te leveren voor een competitie. Sorry hoor, maar als je mijn dochter was had je huisarrest voor het leven (en ik heb mijn vriend het gevraagd wat hij er nou van vind, wel hij was nog strenger). Maakt me niet uit de ze wint of zo. Sorry, maar je luistert niet? Gaat naar een best wel grote (en ook gevaarlijke) stad zonder toestemming? Faalt op school? Is enorm kreng? Sorry hoor, maar dat gedrag tolereer ik niet hoor.

Dus ja, ik zou dit boek zeker niet aanraden, tenzij je het niet erg vindt om het meisje door elkaar te schudden elke keer als er iets gebeurd.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: