Review for In Het Duister

Review for In Het Duister

9789491472435Van een 3 sterren in het begin is dit gekelderd naar 2 en toen 1.

Vanwege verschillende expliciete dingen die er gebeuren, zou ik dit boek pas aanraden aan iemand die 17 of 18 jaar is of ouder.

Zoals jullie waarschijnlijk ook zien op mijn status updates (op Goodreads) vond ik het al niet erg leuk, maar werd het alleen maar irritanter.

Nora, 1 van de hoofdpersonen is een irritant wicht. Ze houdt van Roderick, maar op een gegeven moment doet hij vreemd (hij verkracht haar praktisch een keer, slaat hij neer en meer). Toch blijft ze bij hem, ze wil het op een gegeven moment wel uitmaken maar ze weet niet hoe. Nou dat lijkt me toch makkelijk niet? Gewoon afspreken op neutraal terrein en dan het uitmaken.
Ik vond het ook belachelijk dat ze ondertussen wel op ging in het flirten met haar baas. Ze heeft hem nooit echt afgewezen, en dat vind ik toch best slecht. Je hebt een relatie meid, een best wel slechte, maar kom op, je gaat niet vreemd of flirt met andere mannen.
Ik vond haar ook een beetje overdreven reageren op dingen. Soms had ik echt zo iets van: Meid, kom op zeg, mensen zijn gewoon bezorgd om je, dat is normaal schud Nora door elkaar.
Ik vond ook dat ze wel erg ver ging voor een artikel voor een krant. Ja je moet dingen uitzoeken, maar ik denk dat het artikel er niet om ging dat jij het mysterie moest oplossen en je helemaal in de problemen moest komen.

Emma, de andere hoofdpersoon, was een interessant karakter. Ik had medelijden met haar en haar omstandigheden, ik vond haar ook heel moedig.

Roderick, Rudy, die andere gozers, ik vond ze allemaal klootzakken en viezerikken. Roderick was gewone een vieze, manipulerende griezel. Echt gewoon angstaanjagend dat niemand ooit iets doorhad. Maar ja, dat hoor je vaker als iemand iets heeft gedaan, dat ze zo lief/normaal/aardig leken.

Ik had al vanaf het begin door wie Emma had, en waar Emma was, en ik wist ook vrij vroeg al dat een zeker ander persoon er iets mee te maken had. Johan was eigenlijk de enige waarvan ik niet zeker wist of we hem wel of niet konden vertrouwen.

Het mysterie/verhaal over Emma was interessant.

Helaas was er weer behoorlijk wat sex te vinden in het boek (echt magisch hoe Nederlandse YA boeken dat zo vaak hebben) en niet alles was wel wat ik hoefde of wilde weten. De hele tampon/verkrachtingsscene was gewoon ziek, en ik heb echt wat Mind Bleach nodig om dat ooit kwijt te raken. Urgh.. Ziek.

Ook zag ik een aantal zinnen die hoofdletters misten, en sommige zinnen liepen er vreemd of liepen niet echt lekker en dat maakte het lezen niet echt prettig.

In totaal, nee, ik zou dit boek niet aanraden.

1star

P.S Nog even dit, ik doe normaal geen GIFs en zo, maar voor dit boek maak ik even een uitzondering. Hierbij 3 GIFs die best goed uitdrukken hoe ik me voelde terwijl ik het boek las:

done-with-thisnope rolling spidernope-button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: