Review for Zwarter dan Cola

Review for Zwarter dan Cola

9789025856687Ok-ish boek, niet echt speciaal en ook zeer verwarrend.

Ik kwam pas na het boek erachter dat dit een deel 3 was en niet een deel 1. Lekker handig dat ze dat niet duidelijker neerzetten bij de bibliotheek.

Het verhaal was wel redelijk. Sanna (blijkbaar een meisje die is verdwaald? Verdwenen? Vermist? Iets anders?) zoekt naar haar familie met een vriend (die ze zover ik kon zien pas kende). Ze zijn in een dorp aangekomen, maar daar is niet alles helemaal goed.

Ik vond Sanna een interessant personage, maar ook vreemd en verwarrend (alweer, yeah voor geen duidelijke benummering op het boek zelf). Vond het wel tof dat ze zo goed is met de natuur en haar klim-in-bomen-skill is erg leuk.

Spaai, of Willem-Bas, was zo-zo. Ik vond hem een beetje saai, en net als Sanna erg verwarrend. Ik had soms geen idee wat hij bedoelde.

De weetjes waren leuk in het begin, maar werden al snel vrij saai en veel van hetzelfde. De schrijver probeert het leuk te brengen maar ja, soms werkte dat en vaak ook niet.

Wel vond ik de illustraties leuk. Rick de Haas doet het echt goed, en je herkent zijn illustraties (een plus-punt).

Al in al, misschien had ik dit leuker gevonden als ik de hele serie kende, misschien zoek ik ze nog op wanneer ik weer in de bibliotheek ben.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: