Review for Mijn zus is verdwenen

Review for Mijn zus is verdwenen

9789077882262Zoals ik al eerder zei, normaal lees ik dit soort makkelijk lezen boekjes niet. Maar ja, ik had deze gereserveerd bij de bieb en ik wist niet dat het een makkelijk lezen boekje was.

Door de korte zinnen, en hoe de hoofdpersoon zich gedraagt moest ik me inhouden om niet te lachen. Het is een zielig en heftig onderwerp, maar sorry hoor, het was af en toe zo komisch.

De hoofdpersoon is bijna 15, maar ik had het gevoel dat ik eerder met iemand van 10 jaar oud te doen had. Hoe hij reageert op zijn zus, op dingen die er gebeuren, sorry hoor, maar dat is niet hoe een bijna 15-jarige puber zich zou gedragen.

Nog iets vreemd, dit boek is dus uitgekomen in April 2014, wat betekent dat onze schrijver weet van de nieuwe wetgeving (vooral omdat het al sinds ongeveer 2013 bekend was dat er een nieuwe wetgeving kwam). Niemand onder de 18 mag alcohol drinken. Maar in dit boek gaat de net 16 jarige zus met haar vrienden wijntjes en bier drinken in een kroeg. Een beetje vreemd en ook jammer, want dat zorgt dat de weinige geloofwaardigheid van het boek helemaal weg is. 

Ook zijn er verschillende stukken die vreemd zijn of die vreemd lopen. Misschien ook wel te wijten aan de korte zinnen en vreemde dialoog.

Al in al, een snel boekje om door te lezen, maar meer ook niet. Erg jammer, want de blurb op de bieb pagina klonk erg interessant.

Ik zou dit boek ook zeker niet aanraden aan iemand die een taalachterstand heeft of die moeite heeft met de taal.

1star

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: