Review for Brugklasstress en vriendinnenverdriet

Review for Brugklasstress en vriendinnenverdriet

9789033125799Een apart en vreemd boek.

Waarom? Wel de kinderen (ze zijn 12/13 jaar oud) gedragen zich niet als zo. Als ze met anderen praten (vooral als het serieuze gesprekken zijn), klinken ze eerder alsof ze 30 of 50 zijn. Heel deftig en chic, niet echt wat kinderen doen. Vooral niet als ze 12 zijn. Het haalt ook de geloofwaardigheid weg van het boek.
En niet alleen tijdens serieuze gesprekken, ook in Floortjes dagboek stukjes klinkt ze heel erg deftig en gebruikt ze woorden die een 12-jarige niet echt zou gebruiken.

En niet alleen het taalgebruik van de kinderen was vaak deftig/apart, maar ook de zinnen, hoe dingen zijn neergeschreven.

Er was ook nog een flink stuk dat over het geloof ging, gelukkig was het niet te aanwezig. Ik heb niks tegen geloof in een boek, maar dan moet het wel met mate zijn en niet overaanwezig, want dan komt het vaak over alsof je moet geloven.

De karakters waren wel leuk, ookal vond ik Floor een beetje te onzeker, en het duurde echt veel te lang voordat ze met Tessa ging praten over dingen. En toen waren er al veel te veel ruzies geweest, veel te veel slechte situaties. Dat is echt jammer.

Tessa en Karlijn, 2 meiden die ik niet mocht van het begin af aan en dat bleef ook zo, zelfs met dat einde.

Ik vond de setting wel leuk. Er zijn nou niet echt veel boeken over internaten en hoe kinderen daar wonen/naar school gaan, dus dat is zeker een plus punt.

Maar zal ik de rest van deze serie lezen als het uitkomt? Nee.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: