Review for Ooggetuige

Review for Ooggetuige

24121826Wauw, dit was gewoon slecht.

Het eerste deel (ja het duurt bijna 50% van het boek tot we bij het punt komen dat Becky poef gaat) was redelijk, maar ik vond het op een gegeven moment gewoon saai worden omdat het enige wat er gebeurde het volgende was: Ponies, ponies, ponies, ponies, ponies, feestje, Becky die vreemd doet (en dat is blijkbaar normaal), ponies en oh ja, nog meer ponies! Natuurlijk vind ik het niet erg om over ponies te lezen, anders had ik nooit het boek bij de bieb gehaald, maar sorry hoor, het boek klinkt alsof er vrij snel iets gebeurd, maar dat is gewoon een leugen. Pas rond pagina 80/90 beginnen er dingen te gebeuren.

Die dingen waren redelijk spannend, nou ja, tot ik begon door te hebben waarom Becky was weggelopen. Oh ja, ik zal het in spoiler zetten. Zo mevrouw Becky loopt weg, naar huis. Ja, dames en heren, ze loopt weg weer terug naar huis. Met haar paard, naar een boot, alsof niemand vreemd zal kijken als er een meisje op een paard aankomt hobbelen rond 6 uur ‘s morgens. Hoe stom kun je zijn. Oh en dan heb ik het nog niet over de reden waarom ze weg (of is het terug) is gelopen. Haar stiefpapa misbruikt haar en heeft gedreigd ook aan haar zusje te zitten. Yeah, sure meid, ga maar naar huis toe, alsof jij, 13 jaar oud, iets kan doe tegen een gast van 30/40 jaar. Hahhaaha *sorry, dat moest er even uit*. In plaats van dat ze gewoon eerlijk is en het aan iemand toe vertrouwt, loopt ze dus gewoon weg, effectief komt daardoor haar zusje nu alleen thuis met die griezel, omdat haar moeder natuurlijk naar het eiland komt om op haar dochter te wachten. Wat dus uiteindelijk gewoon super stom is.
Natuurlijk gaat alles mis, wat denk je nou, dat je plan zo geweldig is? En wie gaat er nou in het donker op een paard rijden en dan zijn/haar telefoon checken, dat is gewoon een gegeven dat er iets mis kan gaan.  En wie gaat er nou, zonder iets te vertellen, weg. Wat ben jij voor een vriendin dat je niet eens je beste vriendinnen kan vertrouwen. Ik kan me voorstellen dat je niks tegen je moeder durft te zeggen. Het is blijkbaar een gegeven feit dat moeders hun kinderen nooit geloven in dit soort situaties.
Dus ja, dat plot was gewoon echt slecht.

Weet je, ik had eigenlijk verwacht dat het plot zou draaien om haar nieuwe vriendje en hun vriendjes, en dat zij iets hadden gedaan met haar. Of dat er een of andere gast rondloopt, of haar vader had iets gedaan. Maar wat ik in de spoiler zette? Nee, nooit. En toen ik daar achter kwam en zag hoe enorm stom Becky was wilde ik gewoon dat het boek voorbij was. En snel. Helaas duurde het nogal.

Dan heb ik het nog niet over het einde. God, dat is echt een slechte manier om je boek te eindigen. Alweer ik zal het onder spoiler tag zetten. Dus dat subplot van Luuk x Iris komt in de laatste pagina magisch uit! Ik vond het een beetje te magisch, en ik vond het ook zeer niet passen. Oh mijn beste vriendin heeft ons niet eens een dag geleden verteld dat haar stoute stiefvader aan haar zit en ook aan haar zus zit. Ach, dat is nu toch allemaal wel opgelost, niet? Teeheee? Laten we lekker zoenen en laten we alles lekker vergeten, want dat is echt zo briljant! Ik had toch beter gehoopt voor een einde.

Nu loopt die enge gast waarschijnlijk nog wel ergens rond, moet je ook niet aandenken, maar ach, dat maakt niemand wat uit, want het leven gaat door. Yeah ponies, Yeah zoenen, Yeah vriendjes. *rolls eyes*

Ik zou dit boek niet aanraden, tenzij je het niet erg vindt dat er 70% ponies is, 20% overdone drama, 5% slechte mysterie en 5% typische tieners.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: