Review for Zes Seconden

Review for Zes Seconden

23513718Nou dat was een teleurstelling. De achter en voorkant grepen me, en ik dacht dat ik weer eens een leuk Nederlands YA boek had, helaas was het niet zo.

Ik snap nog steeds niet waarom tieners zo vaak of dronken, of high, of vol met sex of allemaal of een combinatie worden neergezet. Ik weet dat ik toen ik een tiener was het al vreemd vond en me ook totaal niet kon inleven met de karakters, en dat ik nu, als volwassene, het ook niet kan en me alleen maar afvraag waarom? Ik kan me voorstellen dat het misschien voor een deel van de tieners klopt, maar er is altijd een deel wat niet dit soort dingen doet.

Nou verder met het boek. Op het feest-gedeelte en op de Afrekening na vond ik het boek tergend saai, en ik vroeg me telkens af of er nog iets spannends ging gebeuren. Wat dus niet echt gebeurde. De dreigementen, de dingen die gebeurde, sorry, ik had veel meer verwacht, vooral omdat, voordat onze hoofdpersoon op een zwarte lijst kwam, er zoveel over verteld werd. Vreselijke dingen die gebeurden met mensen die op die lijst stonden. Nou, het was “spannend” hoor. Iedereen begluurd je, je krijgt 2 challenges en voilà! *rolls eyes* Ik was dan ook blij toen ik klaar was, alleen daar kwam ik op een tweede ding. Waarom heeft (insert dader) het gedaan? Waarom Isabel? Waarom die haat? Teveel vragen en ik vind het hartstikke zonde dat we dus nooit echt te weet komen waarom (insert dader) het heeft gedaan.

Nu over de challenges (6 seconden blabhaah), de meeste van de challenges vond ik nog wel interessant, maar redbull (of wat dan ook) in iemands mond gieten (praktisch gezien met geweld)??? Nee, ook andere challenges vond ik erg dom en ik zat echt zo vaak mijn hoofd te schudden en me af te vragen hoeveel hersencellen die meiden hadden. (Ik kwam tot de conclusie dat ze er maar eentje hadden.)

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de hoofdpersoon. Oh hé, wat leuk laat ik toch mee doen met een Afrekening, want het is toch hartstikke tof om iemand in elkaar te hengsten? En sure, ze deed niet mee (want ze is nog steeds een enorme schijterd), maar ze heeft wel de intentie gehad, ze deed mee en dat maakt haar net zo schuldig als al die anderen die wel schopten. Ik snap echt niet wat dat kind bezielde.
Nog iets wat ik niet snapte, waarom blijft ze bij die vriendinnen van haar? Jacky en Olivia zijn duidelijk niet meer echt haar vriendinnen, en ik vond ze 90% van de tijd gewoon heel erg gemeen en niet aardig. Zo behandel je een vriendin niet. Zo ga je niet met iemand om. Je lacht niet achter haar rug, maakt woordgrapjes of praat over haar liefdesleven zoals Olivia en Jacky deden.

Ik mocht geen van de hoofdpersonen en ik vroeg me echt af hoe ze het overleefden op 1 hersencel. Want sorry, meer hadden ze er niet.

Ik vind het echt jammer dat het boek niet beter was. Ik zou hem dan ook niet aanraden aan mensen.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.