Review for Strandwacht

Review for Strandwacht

23305387Zoals een aantal op Goodreads hebben gezien, ik heb me echt door dit boek moeten worstelen.

En ja, misschien ben ik niet de goede leeftijdsgroep voor dit, maar ik lees genoeg YA en Kinderboeken en daar heb ik in het algemeen geen probleem mee.

God, dit boek was bleh. Het is echt een teleurstelling, vooral omdat ik Mevrouw Middelbeek’s voor volwassenen geschreven boeken wel leuk vond. Ik heb nu haar 2 kleine tienermeisjes boeken gelezen en ik zie nu maar in dat het jammer is, maar dat ik geen andere van haar boeken ga lezen die voor deze leeftijdsgroep zijn gemaakt.

Sorry, maar net zoals met haar vorige kleine tienermeisjes boek duurt het bijna het hele boek voordat er iets gebeurt. Daarna volgt een boel geblaat dan wordt het mysterie in 5 tot 10 paginas opgelost en dan hebben we een onrealistisch einde. Sorry hoor, maar wat? De blurb van het boek laat ons denken dat we vrij snel dus bij het mysterie komen, maar zoals ik al zei, het duurde tot pagina 110 van de 173 voor er iets van spanning kwam. De eerste 110 paginas is tienerdrama, mijn-leven-zuigt-want-ik-moet-met-mijn-ouders-wat-doen en wat romantiek (in ieder geval in dit boek).

De hoofdpersonen zijn enorm vervelend. Echt, serieus. Die ouders nemen ze TWEE keer mee op vakantie (naar Frankrijk), maar ik heb ze nog niet een keer blij gezien er mee. Sorry, maar wat voor verwende krengen zijn dit? Misschien ik hoor, maar eventjes naar Frankrijk gaan is niet iets wat eventjes iedereen doet, vooral niet 2 keer per jaar. Je mag echt dankbaar zijn dat je ouders genoeg geld hebben om gezellig naar het buitenland te gaan.
Echt, als dit mijn kinderen waren (en ik had de magische fontein van geld gevonden want anders kom ik ook niet 2x in het buitenland), had ik ze gezellig bij Opa en Oma gedumpt en was ik met mijn partner lekker naar Frankrijk gegaan. Lekker rustig en dan mogen de kids lekker zelf bedenken wat ze willen doen bij Opa en Oma.

De POVs switchen (in ieder geval zo leek het wel) bij elk hoofdstuk, maar af en toe was ik gewoon echt te verward wie er nu weer aan het woord was. Misschien handig om dit boven elk hoofdstuk te zetten? Zou het makkelijk maken.
Ik mocht de beiden zussen ook niet. Maar dat was voornamelijk hoe zij zich gedroegen. Emma was zo’n typisch tiener meisje en dat verveelde echt snel. Vooral hoe zij zich tegenover haar zus gedroeg.
Dan hebben we Anna/Anne, onze ik-durf-geen-enkel-ding-te-doen karakter. En dat betekent ook geen nee zeggen tegen vervelende stalkerige jongens. Zo vervelend. Ze moet gewoon eerlijk zijn tegen die jongen. En dan gebeurt dit aan het einde van het boek… Opeens vind ze hem wel leuk? Opeens wil ze wel zoenen? Opeens wil ze hem? Ummmmmmmmmmmmmmm wat? Het hele boek zit ze te huilen en te klagen, maar nu opeens is het allemaal toppie en goed? Zo werkt het niet.

Het uiteindelijke mysterie was echt supersaai en ik zat gewoon te gapen en mijn hoofd te schudden. Ik zal geen spoilers geven, maar sorry, dit was gewoon slecht. Nog erger dan een broodje aap verhaal.

En net zoals het andere kleine tienermeisjesverhaal had deze ook weer zo’n achterlijk einde waar alles magisch goed is en dat er, voor mijn gevoel, niet bij paste.

Ik zou dit boek niet aanraden.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: