Review for Jongens en Guillaume, aan tafel!

Review for Jongens en Guillaume, aan tafel!

9200000025433618Wauw, dit was echt zo vaag.

Ik snapte wat er mis was met Guillaume, maar het was gewoon vreemd geschreven. Het ene moment waren we in zijn jeugd en vervolgens niet meer.
Ik snapte niet echt de reacties van mensen in zijn omgeving. Dat die niks doorhebben en alleen maar denken dat Guillaume homo is. Terwijl er toch meer omgaat in hem.

Ik vond het ook erg irritant dat als iemand in een andere taal/dialect/accent praatte dat dit erg overdreven was neergezet. Soms met een stuk van die specifieke taal, maar vaak werd het gewoon belachelijk gemaakt. Met Ieks en Oeks. Ik haat het wanneer boeken dit doen. Laat de taal lekker in zijn waarde, zelfs als diegene jouw taal niet goed kan, dan hoef je het niet bespottelijk te maken. Vertaal het gewoon naar jouw taal (en vandaar uit kan de vertaler het weer terug in de vertaalde taal zetten).

En ik mocht Guillaume niet. Hij was echt hopeloos en best een zielig geval.

En er waren ook genoeg scenes die ik niet comfortabel vond. Sex referenties of dingen als colon behandelingen (ik hoef niet te horen over slangen die in je kont gaan en het leeg/schoon spuiten).

Ik ben dan ook heel blij dat het boekje kort was en ik het dus binnen een half uur uit had. Anders had ik het echt gewoon weggedaan.

Zou ik dit boekje aanraden? Nee. Echt niet.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: