Review for Brugpiepers turntoppers en beugelbekkies

Review for Brugpiepers turntoppers en beugelbekkies

20885098Wauw, ik had toch beter verwacht.

Wat was Fleur hopeloos in dit boek zeg. Ik vond haar verwend en erg vervelend. Ja, ze wil graag de top halen in turnen, wel dan mag ze van mij wel eens haar best doen. Voor het grote deel van het boek had ik niet het gevoel dat ze dat deed. Ze was brutaal tegen Hans (maar ok, dat zou iedereen zijn, wat een kwal is dat zeg. Nooit gehoord van complimentjes geven? In plaats daarvan zeikt hij iedereen af, en zelfs een keer heeft hij haar persoonlijk opgebeld. En wat hij daar zei? Vond ik niet kunnen. Dat zeg je niet tegen een kind van 12. Niet zonder haar ouders in ieder geval), ze zat de hele tijd te zeuren over van alles en nog wat. En ja, ik kan me voorstellen dat ze heimwee heeft, dat alles nieuw is, maar kom op zeg, na een paar maanden hoop ik toch wel wat anders te zien. Maar nee….
Verder vond ik het ook niet echt leuk om haar beschrijvingen van mensen te lezen, ik vond ze soms best grof en gemeen.
Ik vond het ook niet netjes dat ze dat boekverslag gewoon maar van het internet afhaalde en dan maar verwachte dat het goed ging. Wat dacht je zelf meid? Leraren zijn ook mensen en hebben ook internet.

Ik vond ook het stuk over haar ongesteld niet echt fijn. Het past bij het boek, maar ik voelde me erg ongemakkelijk om het te lezen. En ik denk dat ik dat ook had gehad, als ik de leeftijd van de meiden in dat boek was. Het is gewoon niet iets wat ik wil lezen in een boek.

Het hele gedoe met Nigel en Sem werd ook gewoon vervelend. Kies er één, je kunt ze niet allebei hebben.

En wauw, dat laatste stuk met Tirza. Wat een kreng is dat zeg. Ik vond het echt jammer dat Tirza zo is veranderd en dat ze zo reageerde. En ik vond het ook niet echt realistisch hoe het weer allemaal goed kwam. Iets wat ik vaker zie voorbij komen in boeken. Oh, het boekje is bijna uit, snel alles weer fixen zodat er een happy ending is. Zo jammer. 🙁

En die meiden die zo klierden/pesten? Het voelde gewoon net iets te nep en te geacteerd. En het irriteerde me meer, vooral ook daarom. Als je per se over pesten wilt schrijven, doe het dan goed.

Het is echt jammer, ik keek best wel uit naar het boek, het was het enige deel dat ik nog niet had gelezen uit de Fleur serie. En de andere boeken waren veel leuker.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: