Review for Drie Vriendinnen Op Avontuur

Review for Drie Vriendinnen Op Avontuur

9789044739992Het boek klonk echt super leuk, normaal vind ik dit soort boeken ook heel leuk, alleen dat was niet het geval bij dit boek.

Illustraties die niet helemaal kloppen of herhaalt worden, karakters die bleh zijn, verhaal die toch best saai en voorspelbaar was, het was toch erg jammer.

Laten we beginnen met de illustraties. Het was een beetje jammer dat dit weer een gevalletje is waar de illustrator het ene tekent en de schrijver/schrijfster iets heel anders zegt.

Zo schrijven ze hier aan het begin dat de meiden de deur hebben dichtgemaakt. Maar op 2 paginas verder… is de deur gewoon open en zitten de meiden op een kluitje. Ook zeggen ze dat de persoon beneden toch wel had geweten dat er iemand zat, want ze hadden bloemen op de veranda buiten de boomhut geplakt…. alleen heeft de boomhut geen veranda en geen echte voorkant wat je een veranda kan noemen. Het is feitelijk gewoon een bodem, 4 muren met gaten voor ramen/deur en een dak.

Jammer dat ze een aantal platen/plaatjes hergebruiken. Of het spiegelen/er iets bij tekenen zodat het net ietsje anders is.

Ook mooi, claimen die meiden mooi eigenaarschap van de boomhut en als iemand langskomt die zegt dat de hut van hem is dan zeggen ze dit: “Iedereen kan wel zeggen dat de boomhut van hem of haar is.” Ja meiden, jullie zijn net zo erg.

En die redenaties van meiden, gewoon hilarisch slecht. Staat een bordje dat het bos verboden toegang is, waarop eentje zich zorgen maakt en de ander iets zegt in de trant van dat ze toch naar hun huis (beter bekend als de boomhut) moeten kunnen? Dus mogen ze er best wel in. zucht

Verder vond ik de agenten echt vreselijk. Sorry hoor, maar agenten mogen zich echt niet zo gedragen. Ik vind het niet erg als ze ongelovig doen als een 10/11 jarig kind naar ze toe komt (logisch gedrag), maar ik vond het niet netjes hoe ze de meiden behandelden en ook wat ze zeiden over de hond.

Het verhaal was best wel saai en ook erg simpel. Het einde was wel jammer, ik zal niet veel vertellen, maar ik had toch wat meer actie verwacht.

Zou ik dit boek aanraden? Mm, nee niet echt.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: