Review for Flora en de Fantastische Eekhoorn

Review for Flora en de Fantastische Eekhoorn

25888957Wel, dit was gewoon slecht.

In plaats van mijn gebruikelijke review formaat, doe ik nu gewoon een tig aantal redenen waarom ik het boek enorm bleh en totaal niet voor mij vond.

  1. De woorden. Dit is een kinderboek (voor best jonge kinderen). Toch worden er woorden als cynicus, poneren, lumineuze en nog een paar anderen gebruikt, soms veelvoudig. Ik denk dat veel kinderen toch echt het moeilijk gaan hebben met dit boek en het misschien zelfs opgeven. Erg jammer.
  2. Het constante: Ik ben een cynicus. Ja, we weten het nu wel. Na 10x had ik het wel door dat je enorm vervel, um een enorme cynicus bent.
  3. Herhaling, herhaling. De hele tijd werd dit gezegd: ‘De verluchte avonturen van de lumineuze Incandesto’ (in groot, dikgedrukte letters). Bijna altijd werd dat weer gevolgd door: ‘Vreselijke dingen kunnen jou ook overkomen!’ Dit ook weer in een speciaal lettertype. Het werd gewoon een beetje vervelend. Leuk dat je verschillende fonts wilt gebruiken, maar moet dat nu elke keer x oneindig? En moeten deze woorden nou zo vaak voorkomen?
  4. Om mooie woorden te gebruiken (want blijkbaar is dat heel normaal in dit boek), ik vond William echt pretentieus en ostentatief. Ja, ja. Mooie woorden hé. Maar echt, in gewone taal. William was één van de meest afschuwelijke karakters in het boek. Zijn blindheid? Sorry, maar dat was eventjes haha, maar dat werd al snel ga eens naar de dokter toe en rot op. Zijn taalgebruik was ook hoogst vervelend. (Dat klinkt chic, niet?)
  5. De hoofdstukken. Ik vind het niet erg als hoofdstukken kort zijn, maar het was gewoon niet fijn in dit boek.
  6. Het verhaal was gewoon enorm saai en ongelofelijk. Nou is het laatste niet super erg, maar vermengd met het vage en vaak veel te nette taal, was het gewoon niet leuk. Ik heb me echt door het boek gesleept.
  7. De volwassenen waren allemaal echt gewoon vreemd en gedroegen zich totaal niet als volwassenen.
  8. Ik had wel een betere uitleg willen hebben over waarom de eekhoorn een superheld is geworden. Is de stofzuiger magisch? Is Flora’s reanimatie of tot levenwekking datgene wat er voor zorgde dat iets een superheld wordt? Of is het toch iets heel anders?
  9. De tekenstijl (want er zijn illustraties en zelfs korte stripjes) vond ik nou niet echt mooi. Het zag er vaak erg surrealistisch uit, wat niet echt mijn stijl is.

Zou ik dit boek aanraden? Nee, helemaal niet.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: