Review for De familie Schreeuwstra

Review for De familie Schreeuwstra

9789000035984Eigenlijke rating: 0.5 sterren. Wat een afschuwelijk boek was dit.

In plaats van een normaal review zet ik eventjes een rijtje waarom ik het zo afschuwelijk vond:
Jonas: Jonas zijn stukjes waren rete saai en ik heb ze voornamelijk doorgeskipped/doorgescrolled. Man, oh man. Wat is die jongen saai en dom zeg. In plaats van dat hij groeit, gaat hij steeds verder naar achter, vooral op schoolgebied. En dat wil detective worden, wel sorry hoor, maar daar moet je toch beter je best voor gaan doen. Ik snap niet precies waarom hij wordt beschreven met een moedervlek, als er daarna vervolgens niet eens meer een woord overgerept wordt. Ik vond zijn obsessie met misdaad ook best een beetje overdone en vreemd. Detective worden is één ding, maar zo obsessief erover doen is een ander ding.

Marijke: Mijn God, wat een afschuwelijk, vuil kreng is dat kind zeg. Grote bek, gedraagt zich als 2 jaar oud als madam haar zinnetje niet krijgt, schreeuwt, roept en huilt wanneer zij wilt. Ik moest af en toe terug checken om echt te zien dat ze in groep 6 zat en dus ongeveer 10 jaar oud was, want anders geloof ik er niks van.
Haar obsessie met gluren en vieze woorden was ook gewoon bleh en vies en het voelde gewoon niet goed om het te lezen.

Manus: Marijke 2.0. Alleen dan 10000% erger. Ik weet even niet meer hoe oud dat kind is, maar ik gok op 2 of 3 jaar max! Niet ouder, gegeven hoe hij zich gedraagt en hoe hij een enorm vervelend klein ettertje is. Ouders trekken hem enorm voor, wat waarschijnlijk ook niet werkt voor Marijke.

De ouders Schreeuwstra: Wat een vreselijke, ordinaire en slechte ouders zijn dit zeg. Altijd maar schreeuwen, altijd maar brullen en roepen. Normaal doen? Ho maar. Vreselijk, ik kan me niet voorstellen dat mensen in de buurt blijven wonen. Ik zou het allang hebben geweten en gewoon weggegaan zijn. Maakt me niet uit waar.

Esther: Bah, wat een vreemd meisje is dit, met enorm bleh hobbies. Ze is ook blijkbaar niet echt heel slim, wat precies bij dat karakter past.

De hond: Ik heb eigenlijk medelijden met de hond, je kon ook duidelijk zien wat er gebeurde als mensen een hond zo behandelen, die gaat natuurlijk nooit meer luisteren.

Ja, ik weet dat het boek bedoelt is om enorm overdreven te zijn, maar er is toch echt een limiet op hoe overdreven je het kan maken, en dit boek is er 1000000000x overheen gegaan.

Kom op zeg, ze hebben blijkbaar zelf niet door dat ze enorm vervelend zijn en enorm herrie schoppen met het geschreeuw. Ze worden zelfs boos en van alles en nog wat. Goh, wat zijn dit voor idiote mensen zeg? zucht

Ik wilde het graag uitlezen want ik was aan het hopen op iets van goeds, of dat de hoofdpersonen door hadden hoe vervelend en brutaal ze waren, maar helaas kan ik zeggen dat dat niet gebeurd.

Zou ik dit boek aanraden? Nee. Nooit. Echt niet. Ik dacht dat dit boek wel interessant zou zijn en misschien een beetje zou matchen met een stel buren in mijn buurt, maar helaas, ik denk dat ik toch liever die buren heb, dan deze afschuwelijke mensen uit dit boek.

0.5stars

Comments are closed.
%d bloggers like this: