Review for Foxy en Alfonso en de Fantastische Filmster

Review for Foxy en Alfonso en de Fantastische Filmster

9789048311378Zoals ik al in mijn status update op GR zette, dit is dus het tweede boek in het Engels, maar blijkbaar het eerste in het Nederlands… Goed gedaan uitgever. Eerst het tweede boek uitbrengen, en dan 6 maanden later het eerste boek (dat promoten als tweede boek).

Natuurlijk wilde ik het boek wel lezen want het leek me erg leuk, maar dat viel ook erg tegen. Er is een introductie zo we weten ongeveer wel hoe het zit met Foxy en Alfonso, maar ik vond het nog steeds af en toe wat verwarrend. Het verhaal was ook enorm veel van hetzelfde, Foxy bedenkt een plan, dat faalt, Alfonso dreigt en wil alles opeten. Ze hebben altijd ruzie en proberen van elkaar af te komen (of in ieder geval) dat probeert Foxy heel veel.

Foxy en ook Alfonso waren verschrikkelijke karakters. Misschien is het boek zo bedoeld dat je de karakters niet leuk gaat vinden of geschreven dat ze onuitstaanbaar zijn, ik hoop van niet, dat zou wel bleh zijn, maar ik haatte dat hoofdpersonen in dit boek echt zo onbeschrijfelijk veel. Foxy was gewoon een vuil, vals kreng en Alfonso was een dom, agressief en vervelende lummel. Ik snap niet helemaal hoe deze serie al 3 boeken heeft met zulke hoofdpersonen.

De illustraties waren echt (zoals ze in het Engels zeggen) de saving grace voor dit boek. Zonder dat? Had ik dit boek waarschijnlijk de zeldzame 0 ster gegeven.

Ja, ik vloog door het boek, ja ik vond het eerst wel leuk, maar het werd zo snel vervelend en hetzelfde dat ik blij was dat ik klaar ben met dit boek. Ga ik het officiele eerste boek lezen? Nee. Nee, echt niet.

Zou ik dit boek aanraden? Nee, nee niet echt.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: