Review for Een spannende zomer op de Paardenheuvel

Review for Een spannende zomer op de Paardenheuvel

9789025864156Misschien is het wel omdat ik niet de eerdere delen heb gelezen van deze serie (want blijkbaar is het dat, een serie, niet dat het ergens op/in het boek staat), of misschien is het wel omdat iedereen in dit boek gewoon onuitstaanbaar is, maar ik vond dit geen leuk boek.

Ik was dan ook heel blij dat ik erdoorheen vloog en dat het ook nog wel af en toe een beetje spannend was. Ook al was dan het einde erg teleurstellend, en ik was het opeens wel een beetje eens met de ouders/broertje.

Het hele paarden-gebeuren was de grootste reden waarom ik het boek heb gekozen, en gelukkig was dat stuk wel leuk. Lekker lezen over pony’s, paarden, kampen, rondritten, schriktraining en heel wat meer. Ik rij zelf geen paard, zou ik wel leuk vinden, maar duur + allergieën, dus ik blijf wel lekker bij paarden/ponyboeken. 🙂

Nou het grootste vervelende aan dit boek vond ik hoe iedereen Nina behandelde, en hoe de ouders haar totaal kleineerden, en ook blijkbaar geen waarde hechten aan haar opinie wanneer haar broertje haar blijft pesten. Blijkbaar vinden de ouders het helemaal normaal en moet Nina het maar negeren. Ik heb echt zo’n hekel aan dat soort adviezen. Je dochter komt naar je toe, en je zegt dat? Lekkere moeder ben jij zeg. 😐
En dan hebben we het broertje. Mijn God, wat een vreselijk karakter was dat zeg. Ik had meerdere malen de neiging om iets naar zijn hoofd te gooien. Wat een klootzak is dat joch zeg. Maar natuurlijk denkt hij dat het allemaal wel mag want pappie en mammie vinden het helemaal toppie wat hij doet.
Ook hoe iedereen Nina maar als een drama queen zag vond ik erg stom, maar goed, ergens bij 60% van het boek (gok ik) vond ik Nina ook behoorlijk overdrijven. Mevrouw zag spoken op elke hoek, moordenaars in elke kast, dode paarden die tot leven kwamen in elk pad. Sorry, ik was het best zat. In plaats van de ze haar best doet om te laten zien dat ze geen drama queen is, maakt ze het alleen maar erger en erger en erger en erger. Tot zelfs de lezer haar vervelend vindt.

De stukken met paarden waren leuk, vooral Holly vond ik erg grappig. Helaas was de rest van het boek gewoon een ramp.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: