DNF Review for Anna

DNF Review for Anna

28441689Ik ben bij pagina 109 gekomen en toen besloot ik dat ik dit boek gewoon moest achterlaten.

Ik heb nog even naar het einde gekeken, en ben ik blij dat ik niet verder ben gegaan. Geen idee of er nog ooit een 2de boek komt, maar gegeven het open einde zou ik het niet vreemd vinden.

Er zijn verschillende redenen waarom ik het boek niet verder wil lezen. Ik zal ze hier noemen (de mensen die mijn status updates op GR hebben gezien (in het Engels) weten al welke ik bedoel).

-De schrijver blijft de hele tijd wisselen tussen Anna en vervolgens noemt hij haar: Het meisje.
Zoals deze zinnen:
Anna hief haar elleboog op en stootte die tussen de ribben van de hond, die ineenkromp en naast haar neersmakte. Ze krabbelde overeind.
Het beest lag languit op het gras. Een bijna menselijke verbazing gleed over zijn inktzwarte pupillen.
Het meisje griste haar rugzak van de grond en schreeuwend sloeg ze hem daarmee. Een, twee, drie keer. Eerst op zijn kop, en toen tegen zijn nek, en nog eens op zijn kop. De hond jankte stomverbaasd terwijl hij probeerde op te staan. Anna draaide als een kogelstoter die gaat werpen in een volmaakte cirkel om haar eigen, maar de riem van de rugzak liet los en ze verloor haar evenwicht.”

En dit blijft doorgaan in het hele stuk dat ik las. Af en toe moest ik dus herlezen, want ik dacht dat er nog een ander personage was. Maar nee, het was allemaal Anna.
-Sorry, ik hoef niet te lezen over je broertje van acht die een obsessie met zijn piemel heeft, en er graag mee speelt. Nee dank je.
-Op een gegeven moment kleedt ze zichzelf uit voor een jongen die vroeg of ze al haartjes had (ja, je kunt al raden waar). Sorry, maar wat?
-De overkill aan backstory voor karakters die niet belangrijk zijn. Yay, leuk, kunnen we gewoon backstory krijgen over het virus?
-Het verhaal zelf. Gewoon weer een verhaal over een wereld waar kinderen het allemaal overleefd hebben en de volwassenen weg/dood zijn (zie Gone, The Enemy series, en verschillende andere boeken/series). Sorry jongens, maar kunnen we het dan tenminste een beetje veranderen en niet steeds hetzelfde kloon verhaal hebben?
-OMG het broertje van Anna verdwijnt (nog een ding wat je vaak in Dystopia ziet en waar ik zo moe van word).
-De beschrijving van wanneer je dus die Rode Ziekte kan krijgen. Ja, heel natuurlijk, maar ik vond het net een beetje te veel van het goede.
-Af en toe komen we wat meer achter wat die ziekte is, en hoe het begon, maar het is langzaam, en sorry, ik wil gewoon graag weten wat er is gebeurd.
-Wat ze met haar moeder’s lijk deed. Sorry, maar volgens mij meisje heb jij net 3 schroeven en een steek of 10 verloren in je hoofd als je denkt dat dit een goed idee is. Iewww.
-Het verhaal is gewoon zo ontzettend saai. 😐

Dus ja, zoals je kunt zien, dit is geen boek die ik zou aanraden, en ik snap ook niet van mezelf waarom ik zover nog ben gekomen. Ik heb veel leukere boeken om te lezen. Ik gok dat ik gewoon hoopte dat het beter werd. Of (en dit is een betere reden) ik vind het gewoon leuk om een (zoals ze dat zo mooi in het Engels over dingen hebben) trainwreck te zien gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.