Review for Het geheim van de pestvogel

Review for Het geheim van de pestvogel

29927262Wat een teleurstelling was dit boek zeg. Het vorige boek was echt hartstikke leuk, maar dit? Ik heb me maar geforceerd om te lezen in de hoop dat het beter wordt.

Helaas werd dat het niet. Ik ergerde me enorm aan Gordon. Ja, hij is oud, en ja hij is dik (zijn woorden), maar moet dat nou TELKENS weer opnieuw en opnieuw worden gezegd. Ik kreeg de hint wel na de eerste 4 keer hoor. En in plaats van dat hij nou eens wat doet tegen dat (vooral het dik zijn) schranst hij zich gewoon nog voller met de magische muffins (zo blijf ik ze noemen) en gaat hij maar gewoon de hele dag slapen en laat ie zowat alles over aan zijn collega Paddy. Lekkere agent ben jij zeg. Alleen maar nadenken over het verleden en ondertussen amper iets doen. Wauw.
Ik blijf er bij dat ik niet kan inzien hoe hij ooit agent/inspecteur is geworden. Het is ook jammer dat we dat niet zien. Oh wacht, ja, een heldendaad, woohooo. rolt met haar ogen
Natuurlijk was Gordon ook wel aardig, hij hielp Paddy met lezen, en hij gaf haar een lief cadeau en nog meer, maar sorry, zijn constante depressie over dik en oud zijn nam gewoon teveel over om hier van te genieten. Jammer, echt jammer.

Paddy was zo-zo. Ze heeft nog veel te leren, nog veel te doen, en ook al vond ik het gebaar van Gordon leuk, ik vond niet dat Paddy had al verdiende. Het was ook gewoon te snel. Natuurlijk weten we niet hoeveel tijd er is verstreken, maar ik heb het gevoel dat het niet heel veel is (een seizoen maximaal), en om haar dan al die eer te geven? Nee.

Het geheim van de pestvogel, en wie nou zo gemeen was? Het was makkelijk te zien wie het deed, maar de waarom was wat moeilijker te raden, maar wel interessant toen we er achterkwamen. De straf die ze moeten doen is leuk bedacht, maar een beetje te.

Ik heb ook nog steeds bergen vragen. Zoals over de muffins, of waarom ze niet een extra huisje bouwen zodat ze weer een cel hebben. Hoe is Gordon ooit bij de politie begonnen, en was hij net zo zeurderig toen. Waarom wist Gordon niet dat Paddy niet kon lezen, immers hij schreef van alles neer en ze was het er mee eens. Natuurlijk zei hij veel dingen hardop, maar ze moet toch ook af en toe dingen vergeten zijn.

De tekeningen zijn echt heel erg leuk, en tja, waren de stukjes die me nog in het boek trokken toen alles mij ergerde of niet meer interesseerde.

Zou ik dit boek aanraden? Tja, niet echt. En ik denk ook niet dat ik de serie verder ga lezen, als er nog meer boeken komen.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: