Review for Nieuwe Voetbalschoenen voor Lynn

Review for Nieuwe Voetbalschoenen voor Lynn

29431708Ik ben enorm teleurgesteld in dit boek, en dat zul je ook goed zien in mijn review.

Dus ik las dat dit zo’n stoer voetbal boek moest zijn. Dus ik dacht, hé wat leuk, weer (kijk eens naar dat woord) een voetbalboek in de wereld van sportboeken voor kinderen (want ja, in tegenstelling tot wat de cover en ook in het boek staat) zijn er genoeg sportboeken, en ook genoeg boeken voor meisjes over voetbal.

Helaas was dit boek amper over voetbal (ja er waren wat referenties, maar het echte voetbal was er amper). Ik heb het bijgehouden toen ik op een gegeven wel erg weinig voetbal zag, en ook later nog even dus alles nagecheckt, en ja, van de 16 hoofdstukken zijn er welgeteld ongeveer 4.5 over voetbal/wedstrijden. Ja, net 1/4 van het boek is over voetbal. En dit hoort een voetbal boek te zijn? Sorry, maar ik denk dat ik toch liever bij andere blijf die wel volledig over dat gaan.

Ik zal nu even een berg dingen neerzetten die ik niet leuk vond (waarschuwing, veel).
-Lynn was gewoon een zeurpiet. Ja haar leven is moeilijk nu met haar moeder de zorg voor 4 kinderen en een hond moet doen, en de man gewoon gesmeerd is (toch best slecht dat dat zomaar kan), maar ik vond het wel erg toevallig dat alles mis ging. Van de wasmachine, tot eten, tot de hond, tot voetbalspullen, tot veel meer. In plaats dat ik nu verdrietig was over Lynn vroeg ik me af wat het volgende was dat niet zou werken. En natuurlijk kan het in het echte leven nou zomaar gebeuren, maar alweer, het was iets te toevallig.
En Lynn blijft maar zeuren over die schoenen. 😐 Ja schoenen zijn belangrijk, maar je kunt toch ook wel zien dat het gewoon nu niet gaat.
Later ook, haar broer heeft dus een baan bij een kippenslachterij, en kan dus goedkoop kip krijgen. Je zou zeggen dat ondanks dat dit niet fancy kip is, maar gewoon plofkip, dat mensen blij zouden zijn. Oh nee, niet Lynn. Lynn is nooit blij en wil liever echte goedbehandelde kip. Ja, meid, als je magisch een pot goud aan het einde van een regenboog vindt mag je dat doen. Maar nu mag je blij zijn met alles.
-Hoe die meiden voor Lynn geld ophaalden. Sorry, maar wat? Liegen? Over een goed doel? Lekker zijn jullie. En ja, ze geven uiteindelijk het geld wat ze over hebben aan een goed doel, maar ik vond het gewoon walgelijk dat ze mensen maar voorlogen. En ja, ik kan me voorstellen dat je misschien niet zomaar kan zeggen dat het voor een vriendin is, maar dit was ook niet goed.
-Noem me ouderwets, maar ik vind het nog steeds vreemd om een 10/11 jarig kind met een smartphone te zien rondlopen/er over te praten.
-Die grap die die meiden uithaalden met Lynn voor haar verjaardag was gewoon walgelijk. Je vriendin is al een treinramp van emoties, en dan doe je dit soort dingen? Wat en waarom? Echt, dit is gewoon zielig en ziek. Ik had toen toch wel medelijden met Lynn.
-Dat Amy haar broer chanteert met een verjaardagskado. Lekker wicht zeg, niet. Je geeft je broer een leuk (maar iets duur) kado, en vervolgens chanteer je hem daarmee zodat hij meedoet met je acties. Wat?
-Moeten voetbalschoenen niet eerst ingelopen worden? Lynn gaat meteen een volledige wedstrijd er mee in. Misschien zijn voetbalschoenen anders, maar als ik sportschoenen koop, of gewone schoenen, en ik loop ze niet eerst in voordat ik veel ga lopen heb ik blaren en doen mijn voeten pijn.
-Dat we gewoon niet er achter komen wie nou die jongen is aan de zijlijn. Ik gok dat er nog een boek komt over Lynn (als die nou eens wat meer voetbal zou hebben).

En zo waren er nog wel wat andere puntjes die ik gewoon niet leuk vond aan het boek.

Ik weet dat ik ook had gezegd in het begin, maar ik vind het nodig om het nog eens te benoemen. Ook de tekst op de cover vond ik een beetje valse advertisement. Er zijn genoeg voetbalboeken met meiden (hoofdpersoon of bijpersoon), en ze zijn nou ook niet zo moeilijk te vinden. Ik vind het dan ook jammer dat er op deze cover wordt gesproken alsof er nou geen enkele boek te vinden is over voetbal en meiden in de wereld. 😐 Jammer dat dit gewoon mag.

Ik denk dat dit wel genoeg is, ik wil nu snel naar een (hopelijk) leuker boek toe, dat kan ik wel gebruiken nu.

1 ster is helaas alles wat ik kan geven, en die ene ster is echt alleen voor die paar stukjes voetbal.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: