Review for Xinia’s Wraak

Review for Xinia’s Wraak

v 9789025869670Sorry, maar nee. Dit boek klonk heel interessant maar ik frustreerde me alleen maar vreselijk aan ALLE karakters.

Ja zelfs Xinia. Ik had medelijden met haar, ik vond het triest dat ze zo werd gepest. Dat ze zulke dingen naar haar toe kreeg. Niemand, echt niemand zou moeten worden gepest. Maar ik weet niet, op een of andere manier frustreerde ik me aan haar op sommige punten (eentje zal ik strakjes in de review vertellen, de andere, ik weet niet precies hoe ik die onder woorden zou moeten zetten).

En ja, alle andere karakters waren gewoon enorm frustrerend en irritant, maar dat kwam voornamelijk vanwege het hele pesten. Ook Turine en Lina die we later ontmoeten waren karakters die ik gewoon niet mocht. Wel, eerst in het begin, maar later vond ik ze toch heel wat minder.

Ik vond het ook wel jammer, en dit is iets wat ik vaker zie in boeken, maar ook zeker op het internet, mensen die boos worden of niet blij zijn als mensen het over hun kleur hebben, als ze namen krijgen gebaseerd op hun kleur, of stereotypes krijgen vanwege de kleur die ze hebben. Maar dan ondertussen zijn ze zelf wel iedereen aan het bashen/stereotypen geven gebaseerd op datzelfde. Ook Xinia. Ze wil zelf niet Bossche bol worden genoemd, maar ondertussen zit ze mega vaak op kleur te letten en mensen in hokjes te stouwen, en ook stereotypes te doen. Beetje jammer. Als je het zelf niet wilt, dan moet het ook niet terug doen. Laat iedereen in zijn waarde.

Ik kreeg ook enorme hoofdpijn van de groepsapp, niet alleen vanwege hoe hard en gemeen iedereen was, maar ook zeker vanwege het taalgebruik. Soms duurde het toch eventjes voordat ik door had wat ze aan het zeggen waren.

Het boek was best heftig, en ik vond het wel mooi dat de schrijfster het boek afwisselende tussen het nu en het toen. We zien wat er gebeurd is, en ook wat er nog gaande is.

Ik vond het einde (van het verhaal) wel een beetje jammer. Ik was blij met wat Xinia besloot (politie), maar ik vond wat ze met haar vriendin had toch jammer.

Ook aan het einde (met dat stukje van de schrijfster)? Je wordt gepest als je niet voor jezelf opkomt? HAHAHAHAHHAHAHAHHAHA, sorry, maar nee. Dat is een leuke, maar zo niet waar, in ieder geval niet voor mij. Ik heb zelf ervaring er mee, en het maakte echt geen zier uit wat je deed, of je nou het liet gebeuren, of je voor jezelf opkwam. Maar leuk hoor dat het voor jou zo werkte, maar het zal zeker niet voor iedereen zo werken. Soms stopt pesten gewoon niet, maakt niet uit wat je doet. Beetje jammer dat de schrijfster het zo makkelijk afschuift. Nee, het ligt niet aan dit en dat, maar je moet maar voor jezelf opkomen. 😐

Ik had ook graag nog een epiloog gezien, kijken hoe het nu is met Xinia, of het beter met haar gaat nu.

Dit klonk echt als een boek die ik interessant zou vinden, maar helaas was het een boek dat me hoofdpijn bezorgde. 🙁

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: