Review for Een naam voor een babymuis

Review for Een naam voor een babymuis

9789053415702Blijkbaar heb ik niet veel geluk met boeken de laatste tijd. Dit boek ook, het klonk veel leuker (en veel schattiger) dan dat het uiteindelijk was. Jammer!

Het begon wel leuk, met de geboorte van een klein muisje. En ook de eerste twee muizen voor de namenjacht waren leuk, ook al vond ik de namen wel apart. Vervolgens gaat papa, omdat hij zelf niets kan bedenken, en hij die oom en tante’s namen maar niks vond, maar op reis naar een grotere stad. En die namen die mensen daar bedenken, echt waar, waarom zou je een muis naar een roofdier noemen. Hoi, je naam is Tijger…. of hoi je naam is Kat. Ik had wel door wat voor betekenis er achter de namen lag, en ook waarom iedereen ze zei, maar ik had toch ook wat andere dingen gezien naast alleen dierennamen. Waarom niet een gewone naam?

Het einde was dan wel weer leuk, ik moest wel lachen. Ja, dat is het probleem met die naam. 😀

De illustraties waren best redelijk, ze pasten goed bij het verhaal, en de muizen zagen er schattig uit.

Maar ik weet niet of ik dit boek zou aanraden. Het was langdradig, de namen waren vreemd, ik kon maar niet snappen waarom de ouders niet al een naam hadden bedacht (je hebt toch een aantal weken voor het kind/de kinderen worden geboren).

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: