Review for Kinderen met een ster

Review for Kinderen met een ster

30038481Een boek over kinderen in de oorlog, tijdens, midden in en ook erna.

Mooi boek, maar ik trek toch echt 1.5 sterren eraf vanwege het formaat. Er waren verschillende kinderen (6), en dat is echt leuk hoor, maar doe dan het verhaal gewoon per kind. Niet elke keer een ander kind en dan ook nog eens zonder orde in de tweede ronde en derde en x ronde. Echt zo verwarrend. Toen ik bij pagina 40 was wilde ik al opgeven, maar toen ik zag dat ik al bijna op de helft was ben ik maar doorgegaan.

Ook waren de verhalen, zelfs als ze van 1 kind waren, erg verwarrend. Bijvoorbeeld Jules. Die naar zijn tante gaat, en de volgende keer dat we hem tegenkomen is hij opeens gearriveerd in Westerbork? Wacht wat? Ik moest echt even teruggaan naar het vorige Jules stuk om zeker te weten dat ik niet weer de karakters door elkaar aan het husselen was. Maar nee.

Opeens in het tweede stuk hadden we ook nog een ander karakter die ik niet kon vinden in het eerste deel (ik had gecheckt want ik was even verward)? Want ja, waarom zou je het logisch houden? Want waarom zou je niet nog een karakter toevoegen aan de al grote mix van karakters.

Het einde, tja, je kunt wel raden dat degenen die geen stukje krijgen het niet hebben gehaald. Je weet dat het kan gebeuren, maar toch schrik je wel eventjes.

Tja, een mooi boek, heel interessant, een onderwerp waar zeker meer over mag verteld worden, maar de vele personages, en de manier waarop hun verhaal werd verteld was jammer. Ook het feit dat tijd maar voorbij sprong. Ik kan me voorstellen waarom hoor, want het is maar een kort boek, maar ik had toch liever gezien dat het wat beter aansloot.

Mooie illustraties door Rick de Haas.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: