Review for Waar is de zeester?

Review for Waar is de zeester?

Where_Starfish_PLC_NL.inddEen geinig boekje met een boodschap. Een boodschap die steeds vaker in boeken tevoorschijn komt. (Iets wat niet erg is, maar het hangt af van hoe je de boodschap brengt.)

Ik heb niet echt het idee dat kinderen zullen snappen wat er nou echt gebeurd. Voor de leeftijd die de kinderen zullen hebben bij dit boek… tja, nee. Natuurlijk kan de ouder het weer uitleggen, maar ja, dat soort dingen halen dan toch de leukheid uit een boek, in ieder geval dat is mijn mening en hoe ik het altijd heb ervaren.

Ik vond het een beetje jammer dat het zo repeterend was. Heel veel vissen > wat vuilnis. Ietsje minder vissen > meer vuilnis. En zo gaat het nog even door. Tot een zeker punt er weer wat gebeurd, maar dat was ook een beetje repeterend alleen dit keer met de walvis.

De zoekplaatjes, tja, niet zo moeilijk, vooral de zeester bewoog amper. Ik keek best uit naar een uitdaging, want zelfs kinderen zullen deze vissen een makkie vinden.

De tekeningen/illustraties waren redelijk, lekker kleurrijk dat dan weer wel.

Het einde was redelijk, maar ik vond dat het de serieusheid van het boek naar beneden haalde. Het was toch net iets te magisch wat er gebeurde.

Maar zou ik dit boek aanraden? Tja, niet echt. De tekeningen waren kleurrijk, maar ja met pagina’s die elkaar herhalen, een magisch einde, en zoekplaatjes die nou niet echt zoekplaatjes zijn…
1.5 ster vanwege de tekeningen, en het feit dat ik heel kort plezier had met het zoeken naar dieren.

1.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: