Review for De laatste deelnemer

Review for De laatste deelnemer

31295517Wel dit was best slecht, vol contradicties, vol slechte karakters.
1 ster omdat ik de show stukken van het boek leuk vond.
0.5 sterren voor de ziekte/apocalyps dingen.

Dit zal een goed/slecht review worden. Voornamelijk een wat vond ik echt niet goed review. Ik heb echt flink de hele dag door (wanneer ik kon lezen) getwitterd over wat ik nou vond van het boek. Het was heerlijk om het op het internet te gooien.

Laten we beginnen met wat ik goed vond.
-De stukken met de reality/survival show. Die waren echt geweldig, interessant, leuk, spannend. Mensen die me al wat langer kennen op Goodreads of op mijn blog, of zelfs Twitter, weten dat ik van boeken hou met reality shows. Dus ja, toen ik dit boek zag wist ik dat ik hem moest uitproberen.
Ik heb echt enorm genoten van de stukken reality show, het is wel een heftige show, met challenges die steeds moeilijker worden, en ook een stukje gevaarlijker of shockerender. Zoals met die piepschuim rotsen, of toen ze de wandelaars moesten vinden.
We kregen ook stukjes achter de schermen wat ik zeker een aanwinst vond voor het boek, het gaf de show nog wat extra’s.
-De apocalyps (want dat zou ik het wel noemen gegeven wat er gebeurd met de wereld tijdens de show). We zien het al vanaf het begin dat er iets mis is, maar als je blijft lezen dan zie je in de reality show stukken mensen hoesten, ziek worden, en je ziet gewoon dat er iets is wat niet helemaal lekker loopt.
-De internet stukjes, die trouwens heel erg leken alsof ze zo van Reddit waren gehaald. Het was leuk om te zien wat mensen dachten van de show. En later was het ook belangrijk voor iets anders.
-Zoo, of Sam, in het begin in ieder geval. Of eigenlijk, in de reality show stukken. Ik mocht haar totaal niet in de andere stukken (meer daarover snel). Het was interessant om te zien hoe ze onder de druk veranderde.

Wat ik niet leuk vond:
-Zoo/Sam. Mijn God, ik weet dat ze een solo challenge moesten doen, maar kom op zeg, waarom krijgt ze nou helemaal de hint niet? Misschien is ze geshockt, maar ik was gewoon vooral gefrustreerd dat er zoveel hints waren en zij gewoon niet naar binnen kreeg dat dit niet de reality show meer was, en dat dit de nieuwe realiteit was. Het duurde echt veel te lang voordat ze het eens snapte, en tegen die tijd had ik het al opgegeven met haar.
Echt er waren hints overal. Maar zij dacht dat het productie-team wel eventjes hele steden, dorpen, en anything in between afzetten en leegmaken voor haar. Whut? Ik kan me voorstellen dat het eens gebeurd, maar elk dorpje, stadje, grotere stad? Nee. Sorry.
En het feit dat niemand meer reageerde op haar. Haar niet hielp toen ze hulp nodig had. Er geen aanwijzingen waren. Er geen challenges waren. Er niks was. Maar toch ging mevrouw door met het ontkennen en leven in een fucking wonderland. Sorry, maar nee. Het werd me echt iets te toen ze verschillende lijken tegenkwam en zij zat te zeggen dat het poppen/dummy’s waren. 😐 Ik weet dat ze die truuc een keertje hebben gedaan met je meisje, maar echt, denk je nou echt dat een brandende bus met kinderen nep is? Dat waar je opstond dat ook was?
En dan die mannen die ze tegenkomt. Ach die doen toch ook mee met het toneelstukje? Wat?
Nee sorry. Ik frustreerde me echt enorm. Kijk maar naar mijn Twitter.
-Ik weet niet wat voor magische ogen zij heeft, maar op een gegeven moment zei ze dat ze zonder bril alles als pixels ziet/grijze vlakken. Toch kan ze magisch als haar bril dood is een tankstation zien, huizen zien, steden zien, letters lezen, en er waren nog meer verschillende andere stukken die gewoon niet klopten. Zo rent ze op een gegeven moment door een supermarkt heen in het donker en kan ze gewoon de weg makkelijk vinden. Hoe? Dit is niet hoe dingen werken.
Of in het donker dat ze opeens wel een pannenkoekenmix kast kan zien in een supermarkt terwijl het donker is en ze dus eigenlijk niet kan zien.
Ik wilde nog best geloven dat als ze echt dicht op dingen zat dat ze dan het kon zien. Maar hoe kon ze ansich door die wereld lopen zonder haar nek te breken? Als haar zicht zo slecht is kan ik me dit niet voorstellen.
-Je zit dus in een wereld met slechte hygiëne, en wat doe je als je een optiekzaak vindt? Natuurlijk, lenzen meenemen. 😐 Dat lijkt me echt fucking briljant. Lekker hoor met je vieze handen (want water is nou niet echt 1-2-3 te vinden) even een lens uit je ogen te halen, of in je ogen te doen. Yuck. Lekker idee hoor. Niet.
-Hoe ze tegen Brennan deed. Ja, ik weet dat ze echt dacht dat hij een cameraman was/gezonden door de show, maar ze was echt een teef tegen die arme jongen. 🙁 Zelfs denken dat zijn acteer talent nou niet echt goed is. Ik had gewoon medelijden met hem en vroeg me ook erg af hoe hij het met haar uithield. Als ik het was had ik allang een andere weg genomen. Ver weg van haar.
-Jammer dat ze nou nooit eerlijk was, misschien heeft ze het uiteindelijk toch verteld, en anders wordt het leuk als persoon X Sam/Zoo weer tegenkomt.
-Ik had graag een ander einde gezien, ik vond het best wel teleurstellend. Ik zal niks verklappen, want ja, als je echt nieuwsgierig bent mag je het boek lezen. 🙂
-Ik vond het ook verwarrend dat ze door de show stukken (en ook in de andere stukken) de hele tijd alternatieve namen hadden, maar een paar keer gebruikten ze de echte namen van de mensen, en het was echt heel verwarrend want ik had geen idee over wie ze het hadden. Zoo/Sam had het op een gegeven moment over Heather, Sofia en nog wat andere namen en ik zat zo van wat? Wie zijn dat en wat zijn hun alternatieve namen van de show?
-Exorcist, mijn gruwelijke grutten, wat een afschuwelijk personage was dit zeg. 😐 Ik had zo’n zin om hem in zijn noten te trappen. Het was gewoon jammer dat hij allerlei dingen kon doen en blijkbaar niet gestraft werd. Of in ieder geval niet door de bazen van de show. Gelukkig gebeurden er wel andere dingen, en ja, ik ben niet van geweld, maar sorry, die gast? Ik had geen medelijden met hem.
-Waitress, is ze nou echt zo dom, of lijkt het maar zo. Gegeven sommige stukjes die ook haar gedachten hadden, ja. Helaas wel. Wel jammer, ik had eigenlijk gehoopt dat ze nog iets van diepte had, maar ze was telkens een blok aan het been van elk team waar ze in zat. 😐 Het werd gewoon echt vervelend en ik vroeg me af waarom ze nog meedeed.

Wat nog meer, ik denk dat ik het meeste, als niet alles, wel heb gehad, en ik wil eigenlijk ook niet meer tijd met dit boek doorbrengen. Het was een leuk idee, maar het had beter uitgevoerd kunnen worden. Zoo/Sam had zoveel beter kunnen zijn als ze niet het hele boek als een dom wicht alles ontkende en ook magisch zicht had. Je hebt een apocalyps, en daar kon je lekker veel mee doen, maar dan doe je dat. Jammer, echt jammer.

Ik hoor je zeggen, je had hem ook niet kunnen verder lezen. Tja, dat had ik kunnen doen, maar ja, de reality show stukken waren leuk, en ik was ook nieuwsgierig of Zoo/Sam eens een stel hersens zou groeien.

1.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: