Review for James Blond: Strijd tegen de mummie

Review for James Blond: Strijd tegen de mummie

9789020673937Ik zag dit boek in de bibliotheek en het leek wel interessant. Maar ja dat was het uiteindelijk niet.

Het idee was leuk hoor, maar ik vond de karakters gewoon erg jammer, er waren echt bergen clichés en dingen die gewoon iets TE toevallig gebeurden.

James en Kim, tja, leuke karakters, maar moeten ze meteen gaan meppen, en in vechtsposities duiken? Waarom is dat hun eerste gedachte, en niet een andere? Natuurlijk, zelfverdediging daar kan ik me mee in leven, maar helaas niet met verschillende andere stukken van het boek. Ja, die jongens zijn behoorlijk bruut en gemeen, maar geweld x geweld is nooit de oplossing.

Ik vond het ook erg jammer dat de politie Kim en James niet wilden geloven. In plaats daarvan geloofden ze liever een joch dat duidelijk zat te liegen. Ja, ik weet het, misschien doen ze dat niet, maar het was toch voor mij heel duidelijk dat ze gewoon die twee kinderen al hadden afgeschreven.

Dan hebben we nog het hele blinde meisje dat niet te vinden is. En dan vervolgens hoe dat verder gaat. Camera’s die magisch kapot zijn. Een toevallig gemaakte drone, dan vervolgens gebeuren daar weer dingen mee. Die talentenshow was ook gewoon cliché na cliché en ik vond het gewoon vreemd hoe daar alles ging. Echt niet dat iemand magisch opeens mee mag doen. Ook wie er won, tja, dat was geen verrassing.

Dan is er nog Anna, ik kan me voorstellen dat ze niet durfde, maar ik vond het toch een beetje jammer.

En natuurlijk het einde. Ik zal niet veel verklappen, maar het was weer typisch hoe dit soort boeken altijd eindigen.

Echt jammer. Het was een leuk idee, had een paar leuke puntjes, maar verder was het gewoon erg jammer.

Ik zal deze serie niet verder lezen.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: