Review for Op avontuur met oma

Review for Op avontuur met oma

32061807Sorry, maar ik kon dit boek niet echt leuk vinden.

Het idee was echt heel leuk, een oma die met pensioen gaat besluit dat ze van het leven wilt genieten en nodigt daar haar kleinkind (en later ook andere kinderen) uit om mee te doen. Ik zag het al voor me, een oma op los met allerlei leuke ideetjes.

Maar ja, dat werd toch anders. Leuk dat oma avontuurtjes wilt hebben, maar sommige dingen vond ik nou niet kunnen (zoals verstoppertje in het museum, of grafitti spuiten maar ondertussen geen onderzoek doen naar waar je mag spuiten, kamperen in het wild en kampvuur maken terwijl het verboden is (voor een reden)). Ik vond de reacties van de ouders en de lerares een beetje over-the-top. Ja, oma doet dingen die niet mogen, maar dat betekent niet dat ze dement aan het worden is of zo. Sjeesh. Gaan we alle ouderen nu zo behandelen. OMG, Oma wil opeens iets met haar leven doen, ze moet wel dement zijn, of dat er iets mis is met haar. Wauw.

Marloes was ook tegenstrijdig. Ze wil meer met haar ouders doen, maar is dan niet blij als ze dat doen want ze doen alleen maar dingen die saai zijn. Meid echt, wat? Wees dat gewoon eerlijk met je ouders, zeg dat je waardeert dat ze tijd vrij maken, maar dat je liever iets anders doet. Maar, ja, ze is 9, dus misschien kan ze dat nog niet. 😐

En wat is er trouwens mis met de buitenschoolse opvang? Sorry hoor, maar ik snap niet dat deze organisatie nog open mag zijn gegeven hoe dat mens die kinderen behandelt. Maar ach, ja, alles voor het plot, want ja anders is er geen reden voor de kinderen om naar oma te rennen.

En dan het laatste stuk, gewoon te veel wat? Hoe laat kwamen die kids in dat museum? Waarom heeft niemand zeker gemaakt dat iedereen weg was? Maar nee, opeens is het museum magisch dicht, en zijn er inbrekers. Whoop whoop.

Dus ja, dit boek was echt een teleurstelling. 🙁

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: