DNF Review for Vermist

DNF Review for Vermist

31822099Tja, ik had nog gehoopt dat dit weer een volledig boek werd van Helen Vreeswijk die ik leuk zou vinden. Na het teleurstellende vorige boek De Kick, die mijn eerste dropped book van deze schrijfster was, keek ik echt uit naar het volgende boek. 3-Pak was leuk, maar ja, dat waren korte verhaaltjes, dus die tel ik niet echt mee.

Helaas ben ik op pagina 127 gekomen, en heb daarna maar naar het einde gebladerd waar ik tot mijn teleurstelling ook nog eens achterkwam dat dit ook het eerst Helen Vreeswijk boek is dat NIET een alleenstaand boek is. Maar opeens heeft het een vervolg die eens uitkomt.

Er waren gewoon te veel POVs. We wisselden tussen de meiden af (al heel verwarrend), maar ook tussen een stel mensen van de stam, mensen die op zoek waren naar de meiden. En op een gegeven moment was het gewoon TE verwarrend.
En ja, het vorige boek had ik ook het probleem dat de POVs ietsje veel waren, en dat het allemaal door elkaar liep.

Van alle meiden mocht ik Anouk het meest. Misschien ook omdat ze de eerste was die we tegenkomen, misschien omdat ze zoveel pit in zich heeft. Liz is de tweede die ik leuk vond als karakter, vooral dat ze karate/vechtsport kan was een leuke toevoeging. Jammer dat het niet echt hielp, maar ja.

Ook wel ERG toevallig dat die 2 in dezelfde stam zijn terechtgekomen net als onze meisjes. Dat was gewoon net té. Maar ja, ze moeten iemand hebben die kan vertalen, niet? rolls eyes

En sorry, ik snap ook niet helemaal waarom je je kind van 16/17 naar een land laat gaan waar dit soort dingen gebeurd. Als ze nou meteen bij het resort waren gezet dan had ik het nog enigszins toegelaten, maar als ze dan ook nog door een land helemaal heen moeten om bij de veilige haven te komen… Natuurlijk kan er overal wel wat gebeuren, maar een land waarvan je zeker weet dat het niet echt veilig is?

Ook mooi dat Heidi totaal niks door had tot het moment daar was. Sorry, waarom is ze niet beter opgeleid dat ze dit soort dingen moet herkennen? Kom op je woont/werk op een plek waar dit soort dingen gebeuren, en je ziet het gewoon niet? Niet tot het einde?

En ik had bij de blurb op het boek nog verwacht dat ze nog wel op het resort zouden aankomen… Niet dat ze vanaf het begin al in gevaar waren en al snel worden ontvoerd.

Ook mooi hoe die cover voor mij eerst associaties opbracht met Tomb Raider (het topje, de ketting, hoe ze er bij staat, het haar), zoek maar eens een plaatje van de nieuwe games en je ziet wat ik bedoel. 😛

Tja, ik zal het aankijken of ik nog verdere boeken van de schrijfster zal lezen. Het is echt jammer, ze schreef boeken die ik goed vond (3/4 sterren), maar nu heb ik dus al 2 nieuwe(re) boeken van haar (De Kick, 2014, en dus Vermist, 2016) op deze plank bij Goodreads gezet.

Ik zou zeker de oudere boeken van deze schrijfster aanraden als je zoekt naar een leuk boek van Helen Vreeswijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.