Review for Violetta’s nieuwe wereld

Review for Violetta’s nieuwe wereld

32728589Na de strips te hebben gelezen had ik zin in meer te lezen over Violetta en haar wereld. Ik kwam deze serie tegen.

Ik moet zeggen dat het teleurstellend was. Waar de strip echt geinig was, en ik de karakters erg leuk vond, vond ik de karakters echt slecht in dit boek. Ik vond de vader altijd al een kwal, maar in dit boek was het echt gewoon dat ik hem haatte. Ook Violetta was echt zoveel minder. In de strips is ze niet zo’n meisje wat van het ene naar het andere mannetje ging + ze was veel dapperder.

Ik was ook erg verbaasd over de leeftijd van de hoofdpersoon. Dit wordt gemarketed als kinderboek, maar sorry, de hoofdpersoon is eigenlijk 17? Dat is meer YA leeftijd dan kinderleeftijd. En ja, ik wist niet dat ze die leeftijd was. Het was dankzij het internet dat ik uitvond dat mevrouw niet 12 was (zoals ik dacht, gegeven hoe zij zich gedroeg, praatte, en tegen in haar dagboek schreef, en trouwens ook zeker hoe de vader zich gedroeg), maar eigenlijk 16, en vrij snel 17 (in een paar pagina’s).

Het hele Leon en Tomas gedoe? Mijn, hemeltje, wat een verschrikkelijk iets zeg. Niet alleen omdat Violetta maar niet kon kiezen, maar ook hoe Tomas zich gedroeg. Echt triest hoor zo’n jongen. Flirten en zoenen met andere vrouwen terwijl je interesse toont, en ook flirt, met een andere meid.
Love triangles zijn echt gewoon reteslecht. 😐 In ieder geval vaak, soms, heel soms, is het nog leuk, maar vaak gewoon niet.

Die vader was echt het grootste minpunt aan het hele boek. De manier waarop hij zijn dochter behandeld, haar opsloot (sorry, zo zie ik het), haar tegenwerkt als ze haar dromen wilt najagen, hoe hij over jongens is (ja, elke vader is zo, maar dit is wel erg extreem). Sorry, ik weet dat je vrouw is overleden, 11/12 jaar geleden, en ja, dat is echt heel triest. Maar kom op zeg. Je dochter moet echt een leven krijgen, meer vrijheid, want weet je, ze is nu 17, en binnenkort is ze 18 en dan zal ze gauw genoeg je gewoon een middelvinger geven en weggaan. En dan ben je niet alleen je vrouw kwijt, maar ook je kind. Allemaal omdat jij het zo’n klootzak bent over van alles.
Ik vond het ook triest dat hij al die spullen van de moeder heeft opgesloten en meteen flipt als Violetta iets krijgt van iemand dat van die moeder is. Bah, wat een vreselijk figuur zeg. 😐

Lucinda was nog erger in dit boek dan in de strip. Wat een vreselijk type, en het lijkt erop dat mensen er van weten, zelfs de leraren. Waarom doet niemand er wat aan? Misschien dat ze rijk is hoor, maar sorry, als je weet dat je een leerling hebt die het leven zuur maakt voor iedereen? Ik zou haar gewoon er uit schoppen hoor.

De vrienden van Violetta, waar ik echt om gaf in de strip, tja, ik kon ze nu niet echt leuk vinden. Ik vond ze erg plat en leeg.

En sorry, maar Violetta die op haar 17de nooit een vriend/vriendin heeft gehad? Of mee naar huis heeft genomen? Geloof ik niks van. Zelfs niet met zo’n nazi-vader, zelfs niet met het feit dat ze veelal verhuisde/veelal binnen zat.

Ik ga deze serie niet verder lezen. Hopelijk komen er meer strips uit want die vond ik wel leuk genoeg.

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: