Review for Spoken kloppen niet

Review for Spoken kloppen niet

9789044828597Tja, het klonk echt superleuk, maar het was toch blijkbaar niet wat ik dacht dat het zou zijn.

Ik hou dan ook niet zo van jaloezie, of boekjes daarover. Ik heb tot dusver dan ook geen enkel boek gevonden waarbij ik degene die jaloers was sympathiek vond, of het wel eens was met zijn/haar gedachtes. Hier ook. Dit keer is het een marmot, maar ik vond haar een egoist. Leuk dat je Beer niet wilt delen, maar sorry, dat is gewoon niet leuk. Hoe zou jij het vinden als hij jou weghoudt van vrienden? Zou je toch ook niet leuk vinden? Ga maar eens leren delen. Beer is niet alleen van jou. Hij mag zelf kiezen met wie hij omgaat.

Ik vond het ook jammer dat als we dan Eend eindelijk zien dat het een idioot is. Sorry, hoor. Er staat een bordje op de deur… Marmot doet open, zegt dat Eend niet mag storen. Eend vraagt wat, Marmot geeft als antwoord dat ze spoken zijn. Deur gaat weer dicht. En whut? Je gaat gewoon in de sneeuw en kou staan wachten, want je durft niet te storen, en je hebt dus nog steeds een vraag? En je gaat dan ook niet gewoon weg? Sorry hoor, ik vond het maar vaag en het gaf voor mij het gevoel dat Eends IQ gewoon zielig laag is. Waarom niet gewoon nog een keer kloppen, of gewoon op een andere manier een plan maken. Waarom zou je echt in de vrieskou blijven staan?

Beer was wel een leuk karakter, maar ik had graag gezien dat hij wat bozer was geworden op Marmot. Beer wist dondersgoed wat er aan de hand was, en ik vind het jammer dat hij dus niks deed. Dat hij het maar gewoon liet gebeuren.

Het einde was weer zo’n stereotypisch einde. Ik zal natuurlijk niks verklappen, maar ik vond het wel erg jammer. Kunnen we niet eens een ander eind hebben?

De tekeningen waren dan wel weer leuk, alleen jammer dat ze af en toe in zwart/wit waren. 🙁

1star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: