Review for Neem mijn hand

Review for Neem mijn hand

Wat een teleurstelling.

Wat ik verwachtte: Missverkiezingen, vriendschappen, nog meer missverkiezingen, voorbereidingen op die missverkiezingen.
Wat ik kreeg: Vaagheid, vreemdheid, geen missverkiezing (alleen een paar vluchtige vermeldingen als het een keer omhoog kwam in een gesprek), een verhaal wat totaal niet logisch was.

Dus ja. Voeg daar nog even aan toe een stel vreemde karakters (vooral Louise en haar oma en wat er met die twee gaande is was gewoon te vreemd). Raymie was een redelijk karakter, maar eigenlijk mocht ik ze allemaal niet.

Ik heb hem wel uitgelezen omdat ik hoopte dat er nog ergens een missverkiezing tevoorschijn zou komen. Maar al gauw werd duidelijk dat dit nooit zou gebeuren.

Er was gewoon teveel vreemdheid gaande en ik had op een gegeven moment geen idee wat er nou aan de gang was. Van twirlen en goede daden doen gingen ze inbreken bij een asiel om een kat te redden en kwamen ze uiteindelijk in het ziekenhuis. En dat is echt een snelle bijelkaar raapsel van wat er gebeurde. We hebben ook een MC die haar vader mist en constant naar zijn oude werk belt (wat?), een ander karakter die de missverkiezing wilde saboteren (en daar keek ik ook naar uit), en dan hebben we Louise, en ik heb geen idee of ze zo dom is als ze zich voordoet, of dat ze gewoon erg kinds is voor 10 jaar oud.
Louise was echt de reden dat ik dit boek meerdere malen tegen de muur wilde gooien. Het verhaal is al vaag, en dan voeg je dit karakter toe.

Dan heb ik het nog niet over de verschillende karakters die passeren, zoals de twirl lerares die niemand wat leert, en blijkbaar trofeeën jatte van anderen, en een liefde heeft voor twirl stokjes naar iemand zijn hoofd gooien.

Het einde was enerzijds typisch, aan de andere kant was het ook wel sneu.

Dus ja, het klonk leuk, het zag er leuk uit, maar dat was het dus uiteindelijk niet. Lekker mis(s)leidend.

Zeker geen aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.