Review for Skim

Review for Skim

Wel, dit boek klonk oneindig veel interessanter en leuker toen ik hem in de bibliotheek zag en daar de blurb las. :\

Mijn hemel, het is een tijdje geleden dat een boek me zo’n hoofdpijn gaf. Plus ik was ook best verveeld.

Het lag in ieder geval niet aan de de tekenstijl. Oh nee, die was best goed, soms waren er wat dingen die vreemd eruit zagen, maar over het algemeen was de tekenstijl hetgene wat me vasthield aan het boek. Nou wist ik al dat ik de tekenstijl leuk zou vinden, ik heb al eens een ander boek door deze 2 mensen gelezen en ik vond de tekeningen daar ook mooi. Natuurlijk is dit een eerder boek, en tekenstijl veranderd, maar blijkbaar zijn ze hier nog best hetzelfde gebleven.

En tja, ik moet zeggen dat als ik de blurb zo las dat ik meer had verwacht van die hele verliefdheid op Ms. Archer. Het voelde erg incompleet. Ja, er waren wat momenten, ja er gebeurde iets, maar tja, om nu te zeggen dat het heel groot was, zoals het in de blurb voor mij overkwam, nee. Ik was eigenlijk wel heel erg teleurgesteld. Ik ben dan wel een beetje huiverig over leerlingxleraar relaties, maar als het goed wordt geschreven, en het gewoon respectvol is vind ik het minder erg. En dat was het geval hier. Ms. Archer en Kim pasten heel goed bijelkaar en ik vond het zelfs heel lief eruit zien. Maar blijkbaar was de verliefdheid groter bij Kim dan bij Ms. Archer. Dus ja, een enorme teleurstelling.

Ik snapte ook eigenlijk niet waarom Kim en Lisa vriendinnen waren. Ze waren best vaak elkaar aan het afkatten en ik voelde nou niet echt een vriendinnenvibe van ze afkomen. En het lag best wel aan beide meiden. Lisa deed dingen, maar Kim dacht dingen. Dus ja, ik zat maar te zuchten als ze weer eens een discussie hadden.

Het roken. Ik ben nou eenmaal niet een meid die houdt van roken (voornamelijk vanwege mijn astma), en ik vind het helemaal niks als je dan zulke jonge meiden ziet paffen bij het leven. Blijkbaar was bijna iedereen op die school, of in de buurt, wel een roker. Echt, wonderbaarlijk.

De zelfmoord. Tja, ook weer de blurb die dan toch niet helemaal klopte, want John had het net uitgemaakt met zijn vriendin. Natuurlijk is het dan nog heftig, daar niet van, maar ja, ik verwachte dus een vriendje. Niet dat ze al door liefdesverdriet was geraakt, en dan oh ja, ook nog dit moest verwerken.

Plus ik vond hoe de school omging met de zelfmoord een beetje té overdreven gedaan. Dit is niet hoe je het helpt, dit maakt het alleen maar erger.

Het hele afkatten van alles en iedereen. Plus slut-shaming, gewoon nee.

Tja, ik kan nog wel even doorgaan, maar ik heb geen zin meer hoor. Ik wil dit hoofdstuk gewoon sluiten, en klaar zijn ermee, het boek weer terugleggen in de kast en hem over 3 weken weer terugbrengen. Echt jammer hoor, het klonk zo goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: