Review for Baas over de wereld

Review for Baas over de wereld

Tja, dit klonk toch veel leuker dan dat het eigenlijk was. Ik denk dat ik deze “Eerste Stripboekjes voor kinderen” maar gewoon niet verder meer ga zoeken/lezen.

Het klonk echt leuk. Een half spook, half jongen en zijn familie verhuizen, er gebeuren mysterieuze dingen in het nieuwe dorpje, en GusGus beleeft allerlei spannende avonturen. Nou, als school en af en toe ‘s nachts weggaan al classificeren als dat… Het werd alleen even spannend toen Ketjap verdween.

Problemen die ik had met dit boek: De vader was onuitstaanbaar. In plaats van dat hij nou eens meehielp zat hij constant te knorrepotten en te klagen. Kom op zeg. Is het niet gewoon normaal dat je helpt in het huishouden, vooral als je vrouw een fulltime job heeft? Maar nee, meneer geest vindt dat niet normaal.

En ja, ik ben gewoon té oud, maar hoe doen een spook en een mens het met elkaar en hoe kunnen ze dan een kind krijgen? 😛

De tijd liep ook erg vreemd. Ik had het gevoel dat ze er net waren, of misschien net een week of zo voorbij was, maar op het moment dat Gus betrapt wordt op school en in de auto met zijn moeder zit te praten is er blijkbaar al een maand voorbij gegeven dat zijn moeder zegt: “We wonen hier één maan en nu al klaagt de directeur over je gedrag.” Vreemd!

Ook jammer dat niemand Ketjap helpt. Hij heeft duidelijk problemen (dyslexie gok ik), maar iedereen behandelt hem alsof hij een idioot is. Arm jochie. Als hij gewoon goed hulp zou krijgen, en wat begrip, dan komt het vast wel goed met het lezen.

Plus, gegeven hoe veel moeite die moeder deed in de bibliotheek, had ik gedacht dat zij het mysterie zou oplossen. 😛

Ook wel mooi hoe iedereen nieuwsgierig was in het begin naar GusGus en zijn familie, maar dat je daar eigenlijk niks meer van terugziet in het hele boek.

De tekenstijl van het boek was wel redelijk leuk, maar toch niet een favoriet voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: