Review for De zus van Sinterklaas

Review for De zus van Sinterklaas

Klaas of Klaasje? Wie is de echte Sint?

De Sint is weer in ons land, het is tijd om weer wat Sinterklaas boeken te lezen! Veel boeken zijn standaard Sinterklaas verhalen, dus ik was heel enthousiast over dit boek. Sinterklaas heeft een tweelingzus? Wat grappig! Wat leuk! Ik moest hem dus wel meenemen uit de bibliotheek.

Helaas moet ik zeggen dat het best leuke momenten had, maar er waren er ook veel die wat minder was. Zoals dat Klaasje zich als een 5-jarig verwend kind gedroeg (ook al was ik wel iets het eens met haar dat meisjes ook pieten kunnen zijn), Sinterklaas (de echte) gedroeg zich niet echt als een Sinterklaas op bepaalde punten (plus ik vond hem erg ouderwets en ik heb toch een ander beeld van hem (vriendelijker, begripvol)). En ik zag al gauw waar de schrijfster/illustrator stonden in de pietendiscussie die zo hard door ons land waait zucht.

Tja, het idee was leuk van Klaasje, en ik kan me voorstellen dat ze iets wilde doen om ook Sinterklaas te zijn. Maar om je broer dan op die manier te behandelen? Niet echt netjes. Maar ze had wel leuke ideeën en ze heeft ook wat dingen goed gedaan die misschien later weer nuttig zijn (zoals de noodgevalpieten).

Ik vond het wel erg apart hoe de Sint (de echte) zijn zuster ontmaskerde. Ik had toch wel iets beters verwacht gegeven dat hij best van het feest en de magie behouden is. Maar nee, hij moet zijn zus op dat moment, een superbelangrijk moment voor kinderen, onthullen. Jammer! Had het niet beter geweest als hij had gewacht tot naderhand? Desnoods met wat andere volwassenen erbij? Het is niet alsof de kinderen veel hadden gezien als er gewoon niks was gezegd.

Ik moest wel lachen om het einde en hoe de Sint nog even dat meisje uit het vliegtuig benoemde. Ik ben wel benieuwd naar haar reactie erop.

De illustraties waren wel leuk gedaan, ook al moet ik zeggen dat ik de Sint niet als de Sint er uit vond zien, en ik vond de zus en broer niet echt op elkaar lijken. 😛

Dus ja, leuke illustraties, leuk idee, alleen jammer van de rest. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: