Review for Het supergeheime project

Review for Het supergeheime project

Een supergeheim project, een technokoets, een event waar andere colleges hun uitvindingen laten zien, en natuurlijk een adder die alles wil verpesten.

Ik vroeg mezelf al af waarom ik dit boek nooit had gelezen, het is eigenlijk de enige die ik niet had gelezen. Wel… ik kwam al snel erachter waarom ik het heel wat minder leuk vind.

En dat is te doen met Vanilla. Vanilla die allerlei slechte dingen doet (saboteren/vals spelen), maar steeds weer mag blijven en amper gestraft wordt. Zelfs in dit boek word ze wederom gered van schorsing en zelfs de Thea Sisters (in al hun heilige boontjes gedrag) zouden het jammer vinden als Vanilla wordt geschorst. Sorry hoor, ik snap dat dit nog maar boek 5 is in hun wereld, maar geloof me meiden, jullie willen die adder niet op jullie school hebben. Ze zal nog meer projecten van jullie vernielen, vernietigen, of er voor zorgen dat jullie je slecht voelen. Tja, ik vind het toch een slechte boodschap overbrengen naar kinderen die dit boek lezen. Zo van, als je maar genoeg geld en connecties heb mag je alles doen wat je wilt, ook al beschadig je daarbij mensen en spullen.

Ik vind het wel mooi dat de blurb: “Maar zoals altijd waren de Vanilla Girls weer tot alles bereid om hun plan te saboteren!” Maar dit keer doen Vanilla’s vriendinnen niet mee met haar streken. In tegenstelling, ze zijn druk bezig met hun maffe planeten dansje. 😛

Ik vond het wel leuk om te lezen wat onze magische Thea Sisters aan het bouwen waren. Ja, ik zeg magisch want sorry, die meiden kunnen alles. En dat wordt toch wel een beetje saai. Ik zou de Sisters wel eens zien falen, dit klinkt gemeen, maar ja, ik wil nu soms bijna een octarine (magic) tag toevoegen want sorry, niemand in de wereld kan alles, maar deze vriendinnen wel. 😐
Maar terug naar de uitvinding, die vond ik erg leuk, ik zou ook wel zo’n autootje willen hebben.

Het was ook leuk om de andere colleges te zien. We zagen weer oude vrienden terug. En ik had veel plezier in het zien van de andere uitvindingen! Sommige hadden echt leuke dingen gemaakt.

Dus ja, een boek wat niet superleuk was vanwege dat Vanilla wicht, maar ook wel leuk was om de uitvindingen.

En nu is het weer terug naar wachten op de rest van de boeken die nog onvertaald zijn, en ook wachten op nieuwe delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: