Review for Jozefien, de vriendin van Sinterklaas

Review for Jozefien, de vriendin van Sinterklaas

Wat een belachelijk boek was dit zeg. Het klonk heel lief en leuk en ik keek er wel naar uit om dit boek om deze mooie Sinterklaas dag te lezen. Helaas was het echt prut.

Dus omdat je een hondje tegenkomt die alleen is, je weet niet eens of de eigenaren gewoon even ergens op bezoek zijn of iets anders, neem je hem maar mee? Wat? Dat is gewoon diefstal/dognapping, sorry hoor. Maar ja, als je dan later leest dat het dierenmishandeling is als mensen op vakantie gaan zonder hun hond… dan weet je al genoeg. Sorry, maar dit stootte toch echt tegen een zeer been. Ik heb zelf geen hond, maar ik heb genoeg gelezen en programma’s gezien over honden en verzorging, en ik heb familieleden en vrienden met honden, je kan zo’n lief beest niet altijd even meenemen. Moet je dat ook doen als je naar je werk gaat of zo? Ja, sorry baas, maar ik moet even mijn hond meenemen want anders is het zielig. Die kan toch niet 8 uurtjes alleen zijn? proest En zelfs al waren ze op vakantie, als alles geregeld is… wat is er dan mis? Het is waarschijnlijk meer stress om dat diertje dan mee te nemen (en dan heb je nog het probleem dat je op veel plekken niet binnenkomt met een hond). Dus ja, zonder dat je weet of de eigenaren echt weg zijn? Mag je dit gewoon niet doen.

Ik vond het einde ook wel erg teleurstellend, ik had graag een ander einde gezien.

Plus ik vond hem wel een zeurpiet hoor. En dat ie ook ging inbreken, want dat mocht ie, hij is de Sint immers. Um, lekker beeld voor de kinderen. Pas maar op als je niet thuis bent, de Sint breekt gewoon een raampje in. Kun je niet gewoon hetzelfde verhaal geven wat mijn ouders mij gaven toen ik klein was en er eens om vroeg (want wij hadden geen schoorsteen). Zeggen dat ie een magische sleutel heeft die op elke deur past en dat ie zo gewoon alle kadootjes kan brengen.

En waarom zo’n heisa over hoeveel pakketjes en dat die mensen ondankbaar zijn? Sorry hoor, maar dat vond ik ook maar belachelijk. Ach nee, de mensen zijn niet thuis? En dus? Is dat een vereiste?
En ook heel vreemd dat hij ook echt ALLES meenam voor het gezin dat op de verlanglijst stond. Zo werkt een verlanglijstje niet.

Dus ja, heel teleurstellend. Een Sint die niet een Sint is. Een gestolen hond. De illustraties waren wel redelijk, maar helaas wisselden de proporties van de piet en de Sint wel erg vaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: