Review for Zeb.

Review for Zeb.

Een wazig, absurd, vreemd, bizar boek over een schoolklas. TOTAAL niet wat ik had verwacht.

Wat ik had verwacht, gegeven de blurb: Een leuk boek over een klas die een zebra als klasgenote heeft. Ik keek er erg naar uit, ik heb voornamelijk dit soort dingen (alien/dier in een klas) gelezen in manga of gezien in anime. Dus ik was wel eens nieuwsgierig naar een Nederlands boek die over dit zou gaan.

ALLEEN… is dit een boek met allerlei verhaaltjes over de klas. Alleen het eerste verhaal, en het laatste verhaal gaan over Zeb./Ariane, en bij het laatste verhaal duurde het even voordat ik blij doorhad dat het weer over de zebra ging (of eigenlijk dat het dus de zebra was die dit keer de hoofdrol speelde). Verder? Verder heb je wazige, WTF heb ik net gelezen, saaie, vreemde, bizarre verhalen die ik echt drie keer niks vond.

Ik bleef ook echt alleen lezen omdat ik maar bleef hopen op meer zebra verhalen. En nu ik klaar ben en dus er achter ben dat er maar 2 verhaaltjes over de zebra gaan… wens ik dat ik gewoon was gestopt met lezen en dit boek snel in de kast met bibliotheekboeken had geschoven.

Dus ja, misschien eens de blurb nakijken? Misschien de cover aanpassen? De titel? Want ik, en waarschijnlijk andere (mijn vriend was ook al verbaasd) mensen zullen denken dat dit allemaal over een zebra in de klas gaan, en niet verwachten dat het wazige verhalen zijn over een klas met vreemde kinderen.

Oh, en ik weet zeker dat er iemand zal zijn die zegt dat het kinderverhalen zijn, en ik niet de juiste leeftijd er meer voor hebt. Um, sorry, nee. Ik lees genoeg kinderboeken en ik heb er vele die favoriet zijn. En ik ken mezelf, en ik weet dat ik zelfs als kind enorm zou zijn afgeknapt op dit boek want tja, je verwacht a en je krijgt b.

Dus ja, ik zou het niet aanraden als je komt voor de zebra. Lees maar gewoon een manga of kijk naar een anime series die dit thema heeft, daar kom je tenminste niet van een koude kermis vandaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: