Review for Kijk uit, een draak!

Review for Kijk uit, een draak!

Sofie is een draak, maar niet zomaar eentje, ze is een lieve draak!

Dit boek zag er niet alleen leuk en mooi uit (ja, ik baseer nog steeds een berg boeken op hun covers voordat ik ze ga lezen), maar klonk (toen ik de blurb ook maar eens probeerde) ook geinig. Helaas moet ik zeggen dat ik het toch niet leuk vond. Dat had te maken met verschillende dingen.

Laten we beginnen met dat ik het begin erg leuk vond, en ik was blij dat we weer een draak hadden die lief is. Die niet houdt van harde ondergrond (want dat doet pijn aan haar kont), die niet zo graag alles vernietigt. Sofie is een lieve draak.

Maar, ja… ga dat maar eens vertellen aan de dieren in het bos. Die willen Sofie niet eens een kans geven en als ze dan per ongeluk iets doet halen ze nog net niet de hooivorken en fakkels erbij (maar zag ik ze zo doen gegeven hoe ze reageerden). Echt jongens zeg. Doe effe normaal.

Helaas gaat het verhaal daarna nog verder naar beneden met een cliché iets en nog meer cliché daarna. Jep. Echt razend jammer. Maar ja, ik had het kunnen zien aankomen. Kinderboeken doen wel vaker een einde die je van verre kan zien aankomen en gooien er nog wat meer clichés bij om het nog eventjes af te maken. Is het zo gek dat ik gewoon eens wat anders wil zien? Even niet altijd een happy ending, maar gewoon eens lekker iets anders? En ik weet dat het kan, ik heb al een paar boeken gelezen die gingen voor een heel ander einde dan dat je zou verwachten.

Mooie tekeningen, dat wel. Ik vond vooral de draken echt prachtig getekend.

Maar ja, geen aanrader, helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: