Review for Het Muizenhuis – De haven

Review for Het Muizenhuis – De haven

Het Muizenhuis, en dit keer zien we de haven!

Ik zag een prachtige display in een etalage van een boekenwinkel voor dit boek en ik wilde het boek meteen hebben. Ik ben blij dat een van mijn bibliotheken hem had, want ik heb hem uiteindelijk toch niet zo leuk gevonden als het eerste boek dat ik had gelezen. Ja, de foto’s zijn prachtig, ja, ik hou van muizen, ja, het was echt leuk om alleen al naar de foto’s te kijken, maar tja, het verhaal was gewoon jammer.

De race klonk als een superleuk idee, doet me ook een beetje denken aan de kart races waar je je eigen wagen moet maken en dan een heuvel af moet racen zonder te crashen.

Ook vond ik het leuk om de haven te zien.

Wel mooi (maar op een gegeven moment vervelend) dat de muisjes niet een keer de naam van de race goed hadden. Echt, ze maakten er de belachelijkste dingen van. Piepiemetottelrace, of Pielemepoffel. Echt, zo moeilijk is het niet hoor die naam. Na een tijdje had ik wel zoiets van, kunnen jullie ansich wat of zijn jullie nou echt zo dom?

Maar ja, als je dan ziet dat ze gewoon zelf maar mais halen in plaats van even geduld te hebben, tja, dan weet ik ook al genoeg. Gelukkig ruimen ze het nog wel op, maar echt, hoe dom ben je?

Ook snap ik niet helemaal waarom ze naar een touwslagerij zijn gegaan, hebben ze daar geen winkel zoals de Gamma? Maar ja, gegeven dat ze ook voddenboeren hebben (iets wat bijna niemand meer kent) gok ik dat ze gewoon nog niet met de tijd zijn meegegaan.

Prachtige boot? Sorry, maar hoe blijft dat drijven? Ik zat met verbazing te kijken naar de constructie, en ach, ik gok dat ik dan maar een gezonde dosis verbeelding moet gaan gebruiken. 😛

Ik vond het ook jammer dat we eigenlijk nooit iemand anders zien die een bootje aan het maken zijn. Je zou toch zeggen, die race is best groot (hoe ons duo er nooit van heeft gehoord, geen idee), maar we zien alleen ons duo. Ik had graag de competitie gezien. Vrienden, familie, kennissen?

Uiteindelijk zien we dan toch wat bootjes tijdens de race, en wat zaten er leuke tussen. Die donut bijvoorbeeld van de bakker of die met al die bloemen.

En wacht, hoe kunnen glazen flessen opeens Pang pang gaan? Maar ja, je moet ergens spanning opbouwen, of anders is het niet zo leuk. Maar ik had dan liever gezien dat de touwen het begaven, of dat de flessen loskwamen. Maar kapot gaan? Nee.

En natuurlijk is er weer een typisch einde wat ik ook jammer vond. Sorry hoor, moet dat nou altijd op die manier? Als die prijs nou altijd had bestaan vond ik nog wel leuk, want die verdienden ze wel, maar om nu speciaal voor dit jaar een beker te hebben? 😐

Dus ja, niet helemaal leuk. Jammer. Ik keek er echt naar uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: