Review for Het geheim van de nachtschool

Review for Het geheim van de nachtschool

Tja, niet zo’n goed deel in de Het Geheim van… series. En het klonk zo leuk! Twee kinderen die vastkomen in een kabelbaan, vervolgens er nog uitkomen, maar dan verdwalen, een nachtschool vinden, en meer.

Maar ja, ik vond het uiteindelijk toch iets te magisch op punten. Zoals dat niemand ooit eens kijkt naar het gebouw van de Nachtschool (zo’n groot gebouw moet toch opvallen, zelfs al zit misschien wat afgelegen), of dat die kinderen dus nooit slapen. Nooit slapen? Ja maar? Ja, deze kinderen gaan elke nacht naar de Nachtschool. Misschien dat ze nog ergens een tukkie doen voor ze gaan, maar sorry, je moet gewoon goed slapen. Vooral als je nog groeit. Dus ja, dit is een reden waarom ik het toch minder vond. En ik ook een octarine/magie tag toevoeg, want sorry, na 2 dagen niet slapen doet je lijf al best “leuke” dingen, en na nog wat meer dagen… wel… 😛

Ook was ik verrast door de tekst. Want Madelief draagt volgens de tekst een bril, maar dat zie je dus niet in de illustraties (mijn verloofde zegt dat ze gewoon te fabulous is en speciaal voor de illustraties dus geen bril draagt :P).

Thomas is enorm strontvervelend. Ach gut gut gut, je nichtje en neefje zijn verdwaald, schuilen bij een school en opeens komt iedereen er achter dat de kinderen weg zijn ‘s nachts en dat is allemaal hun schuld want boehoeoe. Kom op zeg, ik kan me niet voorstellen dat ouders helemaal niet doorhebben dat de kids verdwenen zijn, misschien een enkeling, maar sorry iedereen? Nee. Plus als mijn kind zo moe is zou ik hem toch extra in de gaten houden.

En Jonas, de broer, wat een type zeg. 😐 Wat een kwal, altijd zijn zusje pesten/plagen, grapjes maken ten koste van haar.

Plus ik vond die kinderen wel een beetje aanstellerig hoor. Ik wilde ook zoveel als kind, maar soms kan het gewoon niet. Zo makkelijk is het, en anders, heb je al eens geprobeerd te praten met je ouders? Of iets af te spreken? Echt, ouders zijn zo erg nog niet hoor. Er is vast wel iets te regelen.

De Nachtschool was op zich wel een leuk idee, een plek waar kinderen lekker kunnen leren en dingen doen die zij willen.

Oh, en ik weet zeker dat iemand klaagt of iets te zeggen heeft over dat ik toch geen kind ben en dat ik dus niet de goede groep ben voor dit, en blabla. Sorry, ik ben een kind geweest, en ik weet zeker dat ik toen ook gewoon mijn ogen aan het rollen was. 😛

Hopelijk is de volgende Het Geheim van…. weer wat beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: