Review for Zo maak je een boek

Review for Zo maak je een boek

Heb je altijd al willen weten hoe een boek wordt gemaakt? Hoe de drukkunst is ontstaan? Dit boek beantwoordt al je vragen, en meer.

Tja, ik moet wel zeggen dat ik hetzelfde probleem had als toen ik een eerder boek van deze schrijfster las. Het onderwerp is enorm interessant, maar het werd voor mij gewoon niet erg interessant verteld. Ik vond het vrij droog gebracht. Gelukkig zijn er illustraties en die maken het toch net iets leuker en houden mijn aandacht, maar ja, de tekst. Het voelde gewoon net iets té als een schoolboek. En dat hoeft niet. Ik heb genoeg Non-fictie gelezen en ik weet dus dat het ook leuk kan worden beschreven.

Misschien dat het beter had kunnen werken als we Matilda gewoon hadden kunnen volgen. Zoals we al deden in het begin. Dat je haar ziet lezen, haar enthousiast vragen ziet stellen aan de schrijver/illustrator toen die twee langskwamen op haar school.
Dat kun je ook met de rest doen. Laat haar met de klas naar een museum gaan over drukkunst, en dan later naar een uitgeverij, laat haar de vragen stellen en maak dat in een verhaal. Nu had je soms opeens Matilda die voorbijkwam met een boek, maar verder ging het totaal niet over haar. En dat is jammer.

Waarom heb ik toch doorgelezen? Omdat ik nou eenmaal van boeken hou, en al weet ik al genoeg van het proces, ik toch wilde weten of er misschien nog wat nieuws was.

De illustraties waren, net als bij het vorige boek, zo-zo. De omgeving zag er erg leuk uit, maar ik vond hoe de mensen waren getekend toch ietsje minder.

Wel leuk dat er uitklappagina’s zijn, en aan het einde zelfs een quiz.

Maar of ik dit boek zou aanraden? Tja, ik weet het niet. Enerzijds wel, want boeken, maar anderzijds ook niet want droge materie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: