Review for Paniek om een pinda

Review for Paniek om een pinda

Goed, een boek met een interessante blurb, maar helaas ben ik niet blij met dit boek.

Ik heb zelf een pinda allergie, en een epipen, dus ik was erg enthousiast over het boek. Wat leuk, wat fijn, een boek met een verhaal over een allergie die ik ook heb. Ik was nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren in dit verhaal en ik wilde graag zien hoe onze hoofdpersoon zou leven met deze allergie en wat zijn ouders, die een notenkraam hebben, zouden doen nu hun engeltje niet meer bij de kraam of bij zijn ouders mag komen zolang ze de kraam hebben.

Ik herkende al de symptomen die onze MC had, en ik was aan het wachten tot het echt losbarstte. Tot dat punt was het erg goed, tot dat punt was het verhaal echt nog interessant. Ook de ouders reactie was best OK, ze wilden hun zoontje knuffelen, maar ja, dat gaat natuurlijk niet. Het probleem komt pas als er naast het allergieplot ook nog een absurd plot van dieren uit de dierentuin stelen wordt toegevoegd. Nou had dat nog leuk geweest hoor, maar ik vond die tante gewoon een hele grote feeks. Ooit gehoord van deuren op slot doen? Ramen dichtdoen? Maar, nee, deze dame is moedwillig bezig om onze jongen te vermoorden. Want sorry, zo kwam het op mij over. Een pinda allergie is niet hahahaaha wat leuk of te gebruiken om iemand binnen te houden. Het is dodelijk. Gegeven de allergie, gegeven de dingen, kan onze jongen ook niet tegen de geur. Dus lekker, alles met pindakaas insmeren, het hele huis vol pindas gooien. Het verbaasde me dan ook dat hij niet bijzonder veel last leek te hebben. En ja, sorry, ik ben geen kind. Maar geloof mij maar, als kind met een allergie en al overal op moeten letten want anders kan ik naar het ziekenhuis, zou ik dit boek ook gewoon enorm vreemd/apart/absurd hebben gevonden en het met dezelfde verbazing als nu hebben gelezen. Wie heeft bedacht dat het leuk was om een pinda allergie te gebruiken zoals het hier werd gedaan. En dan wilde die jongen ook nog eventjes zijn epipen gebruiken als dart… wat the hell? Sorry, maar dat is pure adrenaline, dat schiet je niet even in iemand of een dier. Dus ja, sorry als ik boos overkom, ik ben ook boos. Ik was zo blij met eindelijk een verhaal over iemand met een allergie, en wat krijg ik, een absurd verhaal. Nee dank je.

Het tweede verhaal was iets beter, maar ja, ik wist al dat dit verhaal ook absurd zou worden. Want ja, wie neemt er nou een muis mee naar een ziekenhuis naar iemand die net is geopereerd. Mm, lekker, hygienisch. Maar ach, ik zette het maar gewoon allemaal opzij en keek maar naar dat het best lief was dat ze het deed voor hem. Al gaf het enorm veel problemen, en waren er nog wel wat andere stukken waar ik me afvroeg wat voor ziekenhuis dit was. Maar gewoon niet erover nadenken.

Wel leuke illustraties, dat gelukkig wel.

Helaas kan ik niet zeggen dat ik erg blij was met dit boek. Mijn verloofde was ook verrast toen ik hem over het verhaal vertelde, hij kent mij nu al bijna 10 jaar en weet dat een pinda/noten allergie echt niet hahaha is, niet echt grappig is om tegen iemand te gebruiken, en dat je epipennen echt niet moet gaan gebruiken als dart. En ja, we weten allebei dat dit een kinderboek is hoor, maar dat is niet echt een excuus in onze ogen.

One thought on “Review for Paniek om een pinda

  1. Dag boekprinses,

    Wat leuk dat je het boek hebt gelezen en dat je de symptomen en het gemoed van Peter goed vindt getroffen. Jammer dat je persoonlijke ervaring zo in de weg zat bij het leesplezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: