Review for Lotte en Fonkel

Review for Lotte en Fonkel

Een nieuwe glitterige serie over eenhoorns. In dit tweede boek volgen we Lotte en Fonkel.

Na het heerlijke succes van het eerste boek moest ik meteen ook het tweede boek lezen, helaas ik vond het niet zo leuk en dat kwam voornamelijk door de twee karakters die we in dit boek hebben. Lotte en Fonkel, ze zijn echt made to be together, want wat een stelletje blaaskaken waren dat zeg. Totaal niet nadenken over wat er misschien kan gebeuren. Het hielp ook niet dat wederom het meer werd bedreigd. Ja, nog steeds door iemand die we niet kennen, en sorry, er moet toch wel iets anders zijn om te saboteren naast een meer?

In het begin vond ik Lotte nog wel een leuke meid, en ook Fonkel was erg leuk. Natuurlijk vond ik het wel gevaarlijk wat ze aan het doen waren, het hele springen over takken. Maar er kwamen nog andere stukjes die ik enorm leuk vond, zoals te zien hoe ze samen met haar vriendin is. Zien hoe zij en Fonkel naar elkaar groeiden.

Maar ja, het ging al snel mis. Haar commentaar op Lisa, ELKE KEER, werd enorm vervelend. Echt, enorm. Ik snap dat Lisa niet het soort type is waar jij mee omgaat, maar je hoeft haar niet steeds af te zeiken (voornamelijk in haar hoofd).

Dan later krijgt Fonkel zijn krachten (en niet wat Lotte dacht dat het zou zijn), en gaat het helemaal mis. Ze geven allebei geen poep om of het nou veilig is, ze vinden het gewoon zo geweldig dat ze allebei helemaal los gaan en er van alles misgaat.

En dan is er nog het meer, hoe Lotte erg lacherig over de hele situatie deed, niet eens wilde nadenken dat het gewoon slecht is dat er nu geen water is voor de eenhoorns. En als het meer bevriest en ze moeten helpen… wordt het nog erger. Veel erger. Ze doet dingen die je gewoon niet moet doen, en ja, ik snap dat het nodig was, maar na alles in het boek kon ik dit regelbrekende stuk niet erbij hebben. Ik vond het ook ietwat té magisch dat alles maar gewoon op zijn hoefjes kwam. Ik zie dit niet als een spoiler, je weet gewoon vanaf het begin al dat alles glitter en regenboog wordt. Ik ben helemaal blij met meiden die stoer zijn, maar meiden die gewoon de regels breken en allemaal dingen doen die niet goed zijn? Nee, dank je.

Valentina is er ook nog, dus het verhaal werd er nou niet echt beter op.

Gelukkig zien we ook af en toe nog wat andere karakters en kon ik daardoor ook verder lezen. Plus, ik vind het ook nog steeds leuk om de kinderen en de eenhoorns samen te zien groeien en de eenhoorns die hun krachten ontdekken. En de illustraties zijn echt superschattig en leuk.

Ik hoop wel dat het volgende boek leuker is en dat er iets anders wordt gesaboteerd dan het meer. En dat we misschien wat meer te weten komen over wie het doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: