Review for De enorm eigenwijze eenhoorn

Review for De enorm eigenwijze eenhoorn

De enorm eigenwijze eenhoorn, Pip Bird, Rainbow, Unicorn, Girl, Fantasy, Children's Books, DutchEen meisje mag naar een eenhoornschool en denkt dat dit vooral glitter en lol is, maar ze komt er achter dat het toch niet zo makkelijk is.

Ik had deze in het Engels voorbij zien komen op Twitter en toen zag ik hem uiteindelijk eens in het Nederlands in de bieb. Hij moest natuurlijk meteen mee want hij klonk enorm leuk. Maar ja, na het lezen kan ik alleen maar zeggen meh. Het klonk leuk… maar uiteindelijk was ik voornamelijk gefrustreerd en teleurgesteld.

Wat ging er mis voor mij?:
Het deed me net iets teveel denken aan De Magische Eenhoorn Academie van Julie Sykes (kinderen mogen naar een magische school, krijgen een eenhoorn, moeten een band er mee krijgen, eenhoorn krijgt superkrachten (nog niet in deze maar de kinderen zijn wel aan het praten erover dat ze misschien zoiets krijgen), er gebeurt iets spannends en onze MC MOET helpen want zij is DE ENIGE die dit kan en ze moet dat samen met haar eenhoorn doen dus +1 op relatie).
*Waarom zijn die leraren zo streng? Die kinderen kunnen het toch niet helpen als ze de eerste uren, of zelfs dagen foutjes maken? Waarom worden meteen punten afgetrokken? Lekker hoor, ben je net nieuw en dan wordt je al afgestraft terwijl je niet eens weet hoe je eenhoorn werkt en de relatie nog helemaal nieuw is. Ik kan me voorstellen als die kinderen dan al een weekje of 2 er zijn dat je dan toch wel de basics moet weten, maar de eerste dag? Wat is er mis met die leraren? Vinden ze het zo leuk om lekker kindjes te straffen?
*Als er maar 1 dag op aarde voorbijgaat voor een schooljaar… moeten die kinderen dan 364 dagen weer wachten en naar een andere school gaan om door de dagen te komen?
*Waarom is Jack zo’n *insert wat niet zo lieve woordjes
. Gelukkig doet hij nog iets goeds aan het einde, maar voor de rest wilde ik hem gewoon achterlaten ver weg.
*Hetzelfde voor de zus. Wat is dat voor kreng zeg. Lacht haar zusje uit, maakt leugens op waardoor Mira in een vuilnisbak plaatsneemt, en sorry, waarom doet die moeder niet wat meer hier tegen want ik kan me niet voorstellen dat deze twee zussen lief samengaan thuis.
*Waarom is Dirk ook anders in zijn uiterlijk? Alle eenhoorns lijken op eenhoorns… maar Dirk niet.
*Waarom is Dirk zo strontvervelend? Snapt ie niet dat hij Mira pijn doet met wat hij doet? Hij maakt het op tijden nog wel goed hoor, en dat is fijn, maar verder vond ik hem maar erg gemeen. Hij moet toch ook snappen dat het allemaal nieuw is voor Mira en samen met haar dingen uitvinden en een goede vriendschap krijgen?
*Waarom is Dave > Dirk geworden in het Nederlands? Dave kan gewoon hoor, ik ken er zelfs een paar. Als Mira > Mira kan blijven zie ik niet in waarom Dave moet worden veranderd.

Wat werkte wel:
*Mira was een best lieve meid en ik vond vooral haar enthousiasme heerlijk!
*De illustraties waren erg leuk gedaan en ik moest vaak lachen wat er gebeurde op ze. De illustrator heeft echt een leuke stijl.
*De cover is enorm schattig en ik vind het leuk dat hij shiny is en kleurrijk is.

1.5 sterren omdat ik dus Mira leuk vond en de illustraties. Ik ga de serie niet verder lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: