Review for Het geheim van het dierenasiel

Review for Het geheim van het dierenasiel

Het geheim van het dierenasiel, Simone Arts, Ivan & Ilia, Animals, Shelter, Animal Shelter, Brother, Sister, LGBT, Two Fathers, Vacation, Unbelievable, Night, Dogs, Children's Books, IllustrationsLoe en Moos werken bij een dierenasiel waar mysterieuze dingen gebeuren. Alleen was dit boek uiteindelijk toch niet echt voor mij, helaas.

Ik kijk elke keer weer uit naar een nieuwe Het Geheim van… boek. Ik heb ze volgens mij bijna allemaal wel gelezen en genoeg leuke ontdekt. Ik had gehoopt dat deze ook leuk zo zijn vooral omdat het over een dierenasiel ging en mysterieuze dingen die er gebeurden.

Ik snap dat het fictie is… maar Moos is 10-11? Dan mag hij volgens de wet niet eens wettelijk vrijwilligerswerk doen, dat is pas vanaf 13 jaar. En Loe doet meer dan Moos en die is nog jonger.

Ria is toch de baas? Waarom heefft ze niet wat te zeggen over Vic en het voer dat hij voert aan de beestjes? Kom op, je moet ook weten dat elk dier zijn eigen voer heeft en dat het daarna ook nog van andere dingen afhangt wat je voert. Zo apart. Ik zou toch echt een stevig woordjes met die gast praten en ook omdat hij andere dingen doet dan de afspraak is. Ria lijkt er nou niet echt om te geven. Als ik de baas was en iemand deed dit soort dingen, nou dan was het echt niet met een gesprekje ervanaf gekomen. Dieren verdienen liefde en goed voer. Plus, later gaan ze dus door het systeem en komen ze achter de plannen van Vic… waarom leest Ria die dingen niet ook, ik snap dat ze ziek thuis is, maar je kunt die systemen vaak thuis ook inkijken. Erg apart hoe dat dingen in dit asiel gaan. Nogmaals, het is fictie, maar dit gaat wel heel erg naar het rijk van
ongeloofwaardig.

Moos vraagt zich af waarom mensen hun dieren in een asiel/pension doen voor de vakantie. Misschien omdat ze meenemen op vakantie niet kan of omdat het teveel stress oplevert? Honden zouden in principe mee kunnen, maar hoe wil je dat een kat of een vogel meegaat? Mensen mogen toch ook wel vakanties? Ik geef mijn hamsters altijd een plekje bij mijn schoonzus, want tja, ik heb toch echt vakantie nodig, maar 3 weken in een kleine tent is niks voor die dieren dan gaan ze gewoon dood door stress en hitte of koudte.

Waarom geven die vaders niet om Moos’ zijn gedachtes of gevoelens? Die jongen wilde niet eens werken bij het asiel maar het moest maar. Wat?
Plus, het was echt al heel makkelijk te zien wat Vic’s plannen waren. Vanaf het moment dat hij er was wist ik het. Ik snap dat het een kinderboek is, maar je mag het best moeilijker maken, kinderen zijn niet dom. Ik moet wel zeggen dat ik misselijk werd van Vic. Wat een walgelijk type. Bah.

Was er dan wel iets dat je leuk vond, Mehsi? Nou, ja. De illustraties waren geweldig, zoals verwacht. Ik vond het leuk om het asiel te zien/erover te lezen en te zien wie er allemaal logeerde/woonde. Het idee met Vic en wat hij van plan was is iets wat ik ooit wel eens van gehoord hebt, dus ik vond het een interessante keuze voor een boek. Ik vond het leuk dat Moos zijn angsten overwon. Ik vond het geweldig dat we twee vaders hadden. Ik vond het leuk dat Moos van gamen hield (net als ik). Ondanks dat Loe ietwat vervelend was vond ik de relatie tussen haar en Moos erg lief. Ik vond het plan leuk bedacht, al moest ik enorm lachen dat ze alles op blote voeten deden.

Helaas kan ik het boek niet meer geven dan 2 sterren. Iets te ongeloofwaardig en te simpel voor mijn gevoel. En ja, ik ben geen kind, maar nogmaals, iets wat ik bij heel veel kinderboeken zeg, ik lees bergen kinderboeken en de meeste vind ik echt geweldig.

Star rating, 2 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: